Cele mai aromate ciuperci gratinate: reteta lui Jamie Oliver

Cele mai aromate ciuperci gratinate: reteta lui Jamie Oliver
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 02.09.2015

Cuprins

Ciupercile gratinate sunt un aperitiv ideal, pentru ca se fac foarte usor si sunt deosebit de gustoase. Pot fi servite pe paine ciabatta rumenita la cuptor sau ca atare, inainte de felul principal. Din punct de vedere caloric, nu sunt chiar o alegere dietetica, mai ales daca nu te zgarcesti la ingrediente si vrei sa le faci cat mai bune. Dar, avand in vedere ca nu o sa mananci zilnic ciuperci preparate astfel, noi credem ca merita sa te rasfeti cu reteta de mai jos, propusa de indragitul bucatar Jamie Oliver!

Ciuperci gratinate a la Jamie Oliver

Timp de preparare si gatire: 45 de minute

Dificultatea retetei: redusa

Portii: 4

Calorii pe portie: 349 (14 g carbohidrati, 22 g grasimi, 20 g proteine)

Ingrediente:

- 8 ciuperci champignon mari;

- o legatura de ceapa verde, curatata si taiata fin;

- 1 catel de usturoi, zdrobit;

- cateva fire de cimbru proaspat;

- 250 g branza Taleggio, taiata felii foarte subtiri;

- 2 felii groase de paine facuta firimituri;

- cateva fire de patrunjel proaspat, taiat marunt;

- 4 maini de rucola spalata bine;

- zeama de la o lamaie;

- ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie codita fiecarei ciuperci, apoi pune ciupercile pe o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare ciuperca pune ceapa verde, putin usturoi si cimbru. Apoi, deasupra, pune felii din branza Taleggio. Presara deasupra firimiturile de paine si patrunjelul si pune ciupercile la cuptor circa 20 de minute, pana observi ca firimiturile s-au facut aurii. Intre timp, amesteca rucola cu zeama de lamaie si putin ulei de masline. Serveste ciupercile peste aceasta salata simpla - gustul este absolut divin!

Pofta buna!

Reteta de ciuperci gratinate pe care am invatat-o de la Jamie Oliver bifeaza toate caracteristicile unui preparat perfect: simplitate, gust intens si aspect de nota 10!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 02.09.2015
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 02.09.2015
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe