Chiftele de cartofi de post

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete de post
- Mic-dejun
- Prânz
- Cină
Pentru ca am intrat in postul Craciunului , poti trai cu impresia ca optiunile culinare ti s-au redus considerabil, insa te inseli. Doar pentru ca nu ai voie sa consumi alimentele obisnuite, nu inseamna ca nu te poti delecta cu diferite bunatati.
Iata reteta pentru chiftele de post cu cartofi si spanac, un preparat pe cat de gustos, pe atat de nutritiv!
Chiftele de post delicioase
Ingrediente:
- 3 cartofi mari;
- 100 gr de spanac proaspat sau congelat;
- 3 catei de usturoi;
- 1 lingurita de busuioc proaspat;
- 2 lingurite de patrunjel proaspat;
- 1/2 lingurita de chimion;
- 3 lingurite de vin alb;
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
1. Taie cartofii in bucati mari si fierbe-i pana cand sunt patrunsi, dar inca tari (circa 15 minute). Adauga niste sare in apa, ca sa aiba un gust mai bun.
2. Daca ai spanac proaspat, taie-l si gateste-l la tigaie cu usturoiul si vinul alb, timp de 3-4 minute. In cazul in care mergi pe varianta congelata, ai grija sa il dezgheti complet si sa scurgi toata apa inainte de a-l folosi in aceasta reteta.
3. Taie verdeturile, dar fara sa le maruntesti prea mult. Amesteca toate ingredientele intr-un vas si lasa-le la racit pana cand poti da forma chiftelelor fara sa te arzi.
4. Creeaza chiftelele in podul palmei, astfel incat sa fie de marimea unor mingiute de ping pong.
5. Pune chiftelutele intr-o tava unsa in prealabil in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius si lasa-le sa se faca in jur de 15 minute sau pana observi ca au capatat o culoare aurie.
Pofta buna!
Aceasta reteta de chiftelute de post demonstreaza ca poti sa mananci sanatos si gustos chiar si fara alimentele pe care le consumi in mod obisnuit, interzise in aceasta perioada!
Sursa: instructables.com


