Cum sa faci un drob de curcan delicios

Cum sa faci un drob de curcan delicios
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 03.04.2015

Cuprins

Pentru multi, masa de Paste inseamna oua vopsite, pasca, cozonac si nelipsitele preparate din miel, printre care si drobul. Ce te faci, insa, daca nu suporti mirosul sau gustul de miel? Exista alternative pentru drobul clasic, care nu numai ca sunt absolut delicioase, dar sunt si mult mai prietenoase cu silueta ta, datorita ingredientelor dietetice folosite. Un astfel de preparat este drobul cu curcan, a carui reteta o poti descoperi in randurile urmatoare!

Dorb de curcan de Paste

Cum sa faci un drob de curcan

Ingrediente:

- 1.2 kg carne de curcan;

- 250g orez

- 2 cepe mari;

- 2 oua;

- 2 ardei capia;

- 6 catei de usturoi;

- o mana de patrunjel verde tocat marunt;

- 1 lingurita de chimen macinat;

-  sare si piper dupa gust;

- 1 lingura de vegeta;

- ulei.

Mod de preparare:

1. Se clateste orezul si se pune intr-o cratita, acoperindu-l cu de 800 ml de apa si adaugand o jumatate de lingurita de sare. Pe foc mediu, se lasa la fiert timp de 20-25 de minute. Dupa ce a fiert, se trece printr-o strecuratoare si se clateste cu apa rece.

2. Carnea de curcan se curata de piele si se spala cu apa rece. Apoi, se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa fie acoperita, se adauga vegeta si se lasa la fiert pana se infragezeste. In momentul cand carnea se desprinde usor de pe os este gata (dupa circa o ora si jumatate de fiert).

3. Se scoate carnea din oala si se pune intr-o strecuratoare, se desprinde de os si apoi se trece prin masina de tocat.

4. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Ardeii se curata de cotor si seminte, apoi se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune ceapa la calit intr-o lingura de ulei si se lasa pe foc pana devine aurie si sticloasa. Apoi, se adauga ardeiul rosu si se mai lasa amestecul la calit circa 5 minute. Se scoate totul intr-o strecuratoare, pentru a indeparta uleiul suplimentar si se pune intr-o farfurie. 

5. Patrunjelul se taie fin, iar usturoiul se curata si se da pe razatoarea mica. 

6. Intr-un castron mare, se pun orezul, apoi carnea de curcan, ardeiul si ceapa calite, usturoiul, condimentele, patrunjelul proaspat taiat, chimenul si 2 oua. Se amesteca totul cu mana pana cand se obtine o compozitie omogena. 

7. Se tapeteaza cu faina o tava pentru chec si se pune compozitia in aceasta, presand-o si niveland-o. Se unge drobul cu ulei, ca sa se rumeneasca, si se pune la cuptor circa 30 de minute, pana se desprinde de pe margini. Se lasa la racit si se serveste ca aperitiv. 

Drobul de curcan este o alternativa perfecta pentru cei care nu suporta mirosul de carne de miel si care prefera preparate traditionale mai "light", care sa nu le puna in pericol silueta.

Iata inca 2 retete care iti garanteaza titlul de gazda perfecta: drobul de pui si drobul de ciuperci !

Sursa: retete-gustoase.ro

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 03.04.2015
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 03.04.2015
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Vineri, 03.04.2015
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe