Drob de legume de post cu morcovi si cartofi
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Suntem inca in post, insa aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne abtinem de la orice mancare gustoasa. Cum drobul este unul dintre preparatele tipice Pastelui, insa el contine organe de miel , ne putem pregati pentru marele ospat din duminica Invierii inca de pe acum, insa excluzand carnea din reteta. Te-am facut curioasa? Ei bine, inseamna ca vei fi nerabdatoare sa gusti un drob de legume de post cu morcovi si cartofi.
Iata cum se prepara acesta!
Reteta de drob de legume
Pentru a-l prepara, ai nevoie de cateva ingrediente:
- 3 cepe;
- o telina;
- 2 ardei kapia tocati;
- 1 pastarnac;
- 2 cartofi;
- 2 morcovi;
- 100 gr de masline negre, feliate;
- o mana de ciuperci taiate la jumatate, pe lungime;
- 3 linguri de ulei;
- 200 gr de orez;
- 5 linguri de pesmet;
- o legatura de marar tocat marunt;
- o legatura de patrunjel tocat marunt;
- sare, piper, boia si cimbru dupa gust.
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Mai intai, pune orezul la foc mic, adaugand putina sare, iar intr-un alt vas, pune cartofii cu coaja la fiert. Cand acestia din urma sunt gata, decojeste-i si da-i pe razatoare. Dupa aceea, toaca cepele marunt si caleste-le in ulei alaturi de ardeii kapia, pentru a-i da un gust deosebit preparatului. Da pe razatoare si morcovii, telina si pastarnacul. Cand este gata si orezul, adauga toate legumele peste el, incluzand in compozitie si maslinele. Peste toate acestea, pune pesmetul, verdeata tocata, sare, piper, cimbru si boia. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si fixeaza in aluat, din loc in loc, jumatatile de ciuperci, astfel incat acestea sa ii dea un aspect deosebit drobului atunci cand il vei taia. Lasa preparatul in cuptor vreme de 30-35 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!
Prepara si tu acest drob de legume de post si nu vei simti lipsa preparatului clasic, iar familia ta iti va lauda calitatile de gospodina.
Sursa: crestinortodox.ro
Sursa foto: bucatariadinpasiune.wordpress.com


