Inelele de ceapă în crustă crocantă, noua ta obsesie culinară

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Inelele de ceapă în crustă crocantă, noua ta obsesie culinară
Viorica Ghinea, redactor
Marţi, 30.08.2016

Cuprins

Caracteristici

Fie că nu știi ce garnitură să mai pregătești, fie că nu știi ce gustare ori aperitiv să servești, o rețetă de inele de ceapă va fi cel mai bun aliat al tău în bucătărie. Te prevenim că ele vor deveni în scurt timp obsesia ta culinară, astfel că vei apela la ele destul de des.

Iată cum prepari cele mai bune inele de ceapă!

Ingrediente necesare pentru inelele de ceapă

- două cepe mari (de preferat unele mai dulci la gust);

- un ou;

- o cană de făină;

- o cană de lapte;

- o linguriță de praf de copt;

- ierburi aromate uscate (la alegere: oregano, busuioc, pătrunjel, etc);

- un sfert de cană de ulei;

- piper ori curry;

- un praf de sare.

Cum prepari inele de ceapă

Pentru început, taie cepele în inele de aproximativ un cm lățime, după care îndepărtează coaja lor și desfă feliile obținute.

La viteză mică, amestecă oul, laptele și uleiul timp de un minut cu mixerul. După aceea, adaugă și ingredientele uscate (făină, praf de copt, ierburi aromate, sare și piper ori curry). Omogenizează compoziția, apoi toarn-o într-un bol.

Dă fiecare inel de ceapă prin compoziția obținută mai devreme, apoi pune-le la prăjit în ulei încins. Ține-le în tigaie până devin aurii și crocante, adică în jur de 2-3 minute. Scoate-le cu ajutorul unei palete, apoi așază-le pe o farfurie mare în care ai pus șervețele din hârtie. Astfel te vei asigura că excesul de ulei va fi absorbit din ele. Repetă acești pași până termini toate inelele de ceapă.

inele de ceapa

Nu trebuie să fii expert în bucătărie pentru a obține cele mai bune inele de ceapă, ci doar să cunoști combinația potrivită de ingrediente. Cu ajutorul rețetei oferite de noi vei reuși să îi impresionezi până și pe mofturoși. Cine ar refuza o porție de inele de ceapă crocante și ușor picante?

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Marţi, 30.08.2016
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 30.08.2016
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe