Inelele de ceapă în crustă crocantă, noua ta obsesie culinară
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
Fie că nu știi ce garnitură să mai pregătești, fie că nu știi ce gustare ori aperitiv să servești, o rețetă de inele de ceapă va fi cel mai bun aliat al tău în bucătărie. Te prevenim că ele vor deveni în scurt timp obsesia ta culinară, astfel că vei apela la ele destul de des.
Iată cum prepari cele mai bune inele de ceapă!
Ingrediente necesare pentru inelele de ceapă
- două cepe mari (de preferat unele mai dulci la gust);
- un ou;
- o cană de făină;
- o cană de lapte;
- o linguriță de praf de copt;
- ierburi aromate uscate (la alegere: oregano, busuioc, pătrunjel, etc);
- un sfert de cană de ulei;
- piper ori curry;
- un praf de sare.
Cum prepari inele de ceapă
Pentru început, taie cepele în inele de aproximativ un cm lățime, după care îndepărtează coaja lor și desfă feliile obținute.
La viteză mică, amestecă oul, laptele și uleiul timp de un minut cu mixerul. După aceea, adaugă și ingredientele uscate (făină, praf de copt, ierburi aromate, sare și piper ori curry). Omogenizează compoziția, apoi toarn-o într-un bol.
Dă fiecare inel de ceapă prin compoziția obținută mai devreme, apoi pune-le la prăjit în ulei încins. Ține-le în tigaie până devin aurii și crocante, adică în jur de 2-3 minute. Scoate-le cu ajutorul unei palete, apoi așază-le pe o farfurie mare în care ai pus șervețele din hârtie. Astfel te vei asigura că excesul de ulei va fi absorbit din ele. Repetă acești pași până termini toate inelele de ceapă.
Nu trebuie să fii expert în bucătărie pentru a obține cele mai bune inele de ceapă, ci doar să cunoști combinația potrivită de ingrediente. Cu ajutorul rețetei oferite de noi vei reuși să îi impresionezi până și pe mofturoși. Cine ar refuza o porție de inele de ceapă crocante și ușor picante?


