Invata sa prepari smantana in 3 minute
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Dificultate:
- Rețete ușoare

Cuprins
Caracteristici
Aceasta reteta de "smantana" m-a scos din incurcatura de foarte multe ori. In perioada de post inlocuiesc laptele de vaca cu cel de soia si iese o minunatie. De cate ori nu oftam in perioada de post dupa o ciobita cu putina smantana, sau dupa niste sarmale sau ardei umpluti cu smantana? Smantana de fata poate inlocui cu succes smantana adevarata. Desi este aproximativ buna si goala, va sfatuiesc sa o folositi in mancare pentru c nu veti simti diferenta fata de cea adevarata.
Nu avem nevoie decat de 3 minute din timpul nostru! Se mentine excelent pentru o saptamana la frigider si o puteti folosi exact ca pe cea adevarata.
Ingrediente:
- 100 gr lapte de vaca/de soia
- 180 gr ulei de floarea soarelui/arahide
- 3-4 picaturi zeama de lamaie
- sare
Metoda de preparare:
- Punem intr-un borcan laptele la temperatura camerei, uleiul, cativa stropi de zeama de lamaie si sarea.
- Introducem in borcan mixerul vertical si mixam la viteza maxima pentru 2-3 minute si gata smantana.
- O putem folosi imediat sau o putem conserva in frigider, intr-un vas inchis ermetic, pentru 1 saptamana.
Pofta buna!
ATENTIE! Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie potent. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/


