Oua umplute: aperitive nelipsite de pe masa ta

Oua umplute: aperitive nelipsite de pe masa ta
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 16.03.2010

La orice masa festiva aperitivele sunt, de obicei, cele care fac diferenta. Fiind primul fel de mancare servit, ele au misiunea de a face o prima impresie cat se poate de buna. Ce nu poate lipsi vreodata de pe un platou de aperitive? Oua umplute.

Iata trei sugestii de retete pentru niste oua  umplute cat mai delicioase.

Oua umplute

1.       Oua umplute cu ton:

- 4 oua
- 1 cutie ton in ulei
- 3-4 lingurite maioneza
- 2 lingurite mustar
- 1 lingura unt
- 2-3 castraveti murati
- Zeama de lamaie

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, pentru a nu le crapa coaja. Trebuie sa fie fierte foarte bine, iar galbenusul sa fie tare. Cand s-au fiert, se scot din apa, se curate si se taie in jumatati. Galbenusurile se pun deoparte intr-un castron. Tonul se scurge de ulei si se pune peste galbenusuri. Se adauga si maioneza, mustarul, untul si zeama de lamaie. Toate ingredientele se freaca bine pana se formeaza o pasta.

Ia apoi jumatatile de oua si umple-le cu noua ta compozitie din ton. Serveste-le cu castraveti murati.

2.       Oua umplute cu telemea

- 4 oua
- 100 gr telemea
- 2 lingurite unt
- Marar verde

Fierbe ouale in apa cu sare. Cuarata-le apoi de coaja si taie-le in jumatati. Galbenusurile de la ouale fierte se freaca cu untul si telemeaua pana cand se obtine o pasta fina de branza. Adauga apoi mararul si amesteca bine. Se condimenteaza cu marar. Pentru cine doreste, poate adauga si putina smantana, pentru un gust mai deosebit.

 
Reteta oua umplute

3.       Oua umplute cu  piept de pui

- 4 oua
- 100 gr de piept de pui
- 2-3 lingurite de unt
- 1-2 lingurite de mustar
- Castraveti murati (de preferat in otet)

Ouale se fierb tari, se curate de coaja si se taie in jumatati. Pieptul de pasare se fierbe foarte bine si se da prin masina de tocat. Castravetii trebuie taiati in cubulete cat mai mici. Amesteca galbenusurile cu pieptul de pui, castravetii, untul si mustarul pana cand obtii o pasta. Umple ouale cu pasta de piept de pui.

Ce este foarte important de retinut, este ca aceste oua umplute trebuie sa existe pe fiecare platou de aperitive. Asta pentru ca sunt printre preferatele tuturor. Insa, pentru a crea o impresie si mai buna, pune in aplicare aceasta reteta de oua umplute dar decoreaza-ti ouale cu feliute de gogosar si mustar. Vei fi foarte mandra de platourile tale, odata ce vei admira rezultatul. Vei vedea ca aceasta va fi o reteta de oua umplute pe care o vei pune in aplicare mult timp.

 
Oua umplute

 

Vezi si
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Marţi, 16.03.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 16.03.2010
Articolul urmator »
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.01.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (44)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 28.02.2024

Ne găsești pe