Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Placinta cu spanac si ciuperci de post

Luni, 23.03.2015
de Adelina Ion
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Placinta cu spanac si ciuperci de post

Caracteristici

Daca obisnuiesti sa tii postul si ti se intampla, in aceasta perioada, sa te confrunti cu lipsa de idei si de imaginatie culinara, iti venim in ajutor cu o reteta delicioasa de placinta cu spanac si ciuperci, un preparat ce poate fi consumat atat ca aperitiv, cat si ca fel principal. Placinta este satioasa, sanatoasa, iar prepararea ei dureaza mai putin de o ora.

Iata cum se prepara placinta cu spanac si ciuperci de post!

Ingrediente pentru placinta cu spanac si ciuperci

- un pachet de foi de placinta;

- 1 kg de spanac proaspat sau congelat;

- 1 kg de ciuperci;

- 100 ml de ulei;

- o legatura de marar;

- o legatura de patrunjel;

- sare si piper.

Cum se prepara placinta cu spanac si ciuperci

Spala bine spanacul si pune-l la fiert in apa cu sare timp de cateva minute. Dupa ce a fiert, scoate-l si lasa-l la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, spala ciupercile si taie-le in felii, apoi introdu-le intr-o tigaie si pune-le pe foc cateva minute, pana ce se evapora toata apa pe care au lasat-o. Daca spanacul s-a scurs, scoate-l din strecuratoare si toaca-l.

Pune ulei la incins intr-o tigaie si adauga spanacul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocate, sarea si piperul. Lasa aceasta compozitie sa se caleasca doar cateva minute, timp in care unge cu ulei tava in care vei coace placinta cu spanac si ciuperci si pregateste foile. Imparte in doua pachetul de foi de placinta: jumatate din foi le vei pune pe fundul tavii, iar cu cealalta jumatate vei acoperi compozitia. Unge fiecare foaie cu ulei inainte de a le aseza una peste alta pe fundul tavii. Adauga compozitia placintei, apoi acoper-o cu restul foilor de placinta, de asemenea unse intre ele cu ulei. Introdu placinta cu spanac si ciuperci la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute. Poate fi servita atat fierbinte, cat si calda.

Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!