Platou de aperitive exotice, un deliciu pe masa ta: creveti in aluat

Platou de aperitive exotice, un deliciu pe masa ta: creveti in aluat
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 28.04.2010

Cuprins

Desi ideea mi s-a parut complet respingatoare la inceput, am avut recent ocazia sa vad ce inseamna de fapt un preparat cu creveti. Am ramas foarte placut surprinsa de gustul unui astfel de preparat, motiv pentru care m-am gandit sa iti impartasesc si tie o reteta pentru un platou de aperitive exotice si delicioase: creveti in aluat. Este mult mai usor de preparat decat ti-ai putea imagina si, te asigur, ca te vei mandri cu un platou si un aperitiv cu adevarat reusit.

Platou de aperitive imbogatit cu delicatese

Da, chiar poti spune ca acest aperitiv este o delicatesa. De aceea, haide sa vedem ce trebuie sa faci pentru un platou de aperitive mai bogat si de doua ori mai gustos.

Ingrediente:

2 foi de aluat foietaj din comert

2 catei de usturoi

200 gr creveti

Un ardei iute

25 ml smantana

O legatura de patrunjel tocat

Zeama de la o lamaie

Sare, piper, ulei

In primul rand va trebui sa cureti crevetii. Acestia trebuie apoi condimentati si pusi sa se prajeasca putin in ulei. Cans d-au rumenit putin scoate-i din tigaie si lasa-i sa se raceasca. Intre timp, ia aluatul de foietaj si intinde-l pe niste tavi. Portioneaza-l astfel incat sa obtii niste patrate mai maricele, pe care le vei umple cu creveti. Pune creveti pe fiecare patrat si impatureste-i ca intr-un portofel. Da tavile cu creveti in aluat la cuptor circa 20 de minute pana cand aluatul prinde o culoare rumenie.

Platou aperitive

Platoul tau cu un aperitiv de senzatie

Cat timp crevetii stau in cuptor, tu te vei ocupa de un sos. Intr-un castronel pune smantana peste care vei adauga zeama de lamaie, patrunjelul, ardeiul si usturoiul. Ai foarte mare grija deoarece vei avea un sos destul de picant. Amesteca bine toate ingredientele si tine sosul la rece. Scoate crevetii din cuptor, aseaza-i pe un platou si toarna peste ei din sosul pe care tocmai l-ai preparat. Vei vedea ca vei obtine un platou si, mai ales, un aperitiv de senzatie. Cu siguranta toata lumea va fi pur si simplu incantata de noua ta idee, ca sa nu mai spunem ca noul tau aperitiv are si un aspect foarte atragator.

Platou aperitiv
Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 28.04.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (104)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
marioara (anonim)
22 iunie 2010 10:10

Aperitivul intreadevar este senzational ,este si usor si banuiesc si foarte gustos

Ne găsești pe