Creier pane pentru niste platouri calde de nota 10
Iata una dintre retetele mele preferate. Desi stiu ca nu toata lumea este incantata de acest fel de mancare, eu intotdeauna am inclus aceasta reteta cand am pregatit niste platouri calde. Iti propun sa pregatim impreuna creier pane pentru a imbunatati un platou cald cu o adevarata delicatesa.
Platouri calde bogate si delicioase
Daca te atrage ideea si esti un fan al preparatelor din creier, bineinteles vei dori sa stii cum se prepara creierul pane. Asta pentru ca este perfect pentru momentele in care doresti sa servesti platouri calde si este o mancare cu adevarat delicioasa.
Ingrediente:
500 gr creier de porc
100 gr pesmet
100 gr faina
2 oua
Sare, ulei
Dupa cum vezi, ingredientele sunt aceleasi cu cele de la snitele deci nu ar trebui sa ai problem in a prepara creierul pane. Diferenta este ca, spre deosebire de carne, creierul necesita putin mai multa atentie. Asadar, spala creierul si pune-l la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Vei observa la un moment dat ca se va ridica spuma la suprafata. Ai grija sa inlaturi spuma cat de bine poti. Dupa ce a fiert cam 15 minute, scoate creierul si lasa-l sa se raceasca.
Creier pane crocant pentru un platou cald delicios
Continua prin a-ti pregati restul de ingrediente pentru cereiul pane cu care iti vei imbogati platoul cald. Faina, pesmetul si ouale batute vor fi puse in farfurii separate. Creierul se portioneaza in bucati nu foarte mari, dupa care se dau pe rand prin faina, ou si apoi pesmet, iar apoi se pun la prajit intr-o tigaie in care ai pus si ulei. Dupa ce s-au prajit bine, se scot si se servesc calde.
Ca un mic pont, creierul pane merge foarte bine cu o salata de cruditati, mai ales daca ti se pare putin gretos. Deci, in doar 15 minute poti face un platou cald care sa ii lase pe apropiatii tai fara cuvinte. Fie ca optezi pentru platouri calde sau reci, intotdeauna alege ce este mai bun.