Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Reteta de oua umplute cu ciuperci

Luni, 22.09.2014
de Alexa Galgau
Ouale umplute reprezinta unul dintre cele mai indragite aperitive, iar gospodinele sunt incantate de acest preparat, deoarece se face usor si repede, succesul lui fiind garantat la o masa cu invitati.

Citeste si tu reteta pentru oua umplute cu ciuperci si pune-o in aplicare data viitoare cand vrei sa le faci o placere celor dragi!

Oua umplute cu ciuperci, un aperitiv delicios

In mai putin de o ora, poti prepara acest aperitiv apetisant si gustos, ceea ce inseamna ca intotdeauna vei avea un as in maneca, chiar daca te trezesti cu musafiri neasteptati.

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 32 minute
Valoare nutritionala (1 portie, jumatate de ou umplut): 52 kcal, 2.4g carbohidrati, 3.6 g proteine, 3.1 g grasimi

Ingrediente:

- 6 oua mari;

- 200 gr ciuperci champignon;

- 1 ceapa medie;

- 1 1/2 linguri de maioneza;

- cateva frunze de coriandru;

- 1 lingurita de sare;

- 1 lingurita de piper.

Mod de preparare:

1. Fierbe ouale in sare aproximativ 12 minute si lasa-le deoparte la racit.

2. Intre timp, taie ciupercile in bucati mici (cubulete cu latura de cca 1/2 cm). Ai grija sa nu le maruntesti foarte mult, deoarece ele se mai micsoreaza cand le gatesti.

3. Incinge o tigaie pe foc mediu si adauga ulei de masline, iar dupa cateva minute, pune la calit ciupercile.

4. In vreme ce acestea se gatesc, taie ceapa marunt si adaug-o la ciuperci dupa circa 10 minute.

5. Condimenteaza dupa gust si amesteca bine, lasand compozitia pe foc inca 15 minute, pana cand ciupercile sunt rumenite si apetisante.

6. In timp ce se prepara umplutura, decojeste ouale, taie-le in jumatati si scoate cu grija galbenusurile, pastrand jumatate din ele.

7. Dupa ce amestecul de ciuperci si ceapa este gata, ia-l de pe foc, pune totul intr-un vas si amesteca cu maioneza si galbenusurile de oua. Umple fiecare ou cu acest mix delicios. La sfarsit, decoreaza cu putina maioneza si frunze de coriandru proaspat.

Pofta buna!

Ouale umplute cu ciuperci sunt un aperitiv foarte inspirat, potrivit si pentru mese mai speciale, dar si pentru o ocazie spontana, cand nu stii ce sa prepari rapid si sa le placa sigur tuturor.

Iata si o reteta de oua umplute cu crema de branza !

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (70 vizite)
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (0 comentarii)

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!