Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Iti place sa prepari rulade aperitiv?

Roxana Gheorghe

Reteta de astazi constituie un echilibru pentru organismul nostru, datorita ingredientelor bogate in calciu, cum ar fi: oul, smantana, cascavalul, dar este si usor de preparat, iar succesul este garantat. Este vorba despre rulada cu sunca, ea facand parte din categoria ruladelor aperitiv.


Rulada cu sunca

rulada aperitiv

 

Ingrediente pentru rulada aperitiv:

- 5 oua mari si un albus
- 250 g sunca
- 200 ml smantana
- 100 g faina
- 200 g unt
- 50 g cascaval ras
- ½ lingurita sare

 

Cum prepari aceasta rulada aperitiv?

Iei o tava mare de cca 28/45 cm, o ungi cu margarina solida si o tapetezi cu faina. Bati albusurile spuma tare, adaugi galbenusurile, 100 g unt topit (rece) si amesteci usor cu telul, doar de vreo 4 - 5 ori. Deasupra presari toata faina amestecata cu sarea, amesteci tot prin rasturnare, de jos in sus, de vreo 10 ori, apoi deserti compozitia de-a lungul tavii si nivelezi. Introduci tava in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu.Nu il deschizi timp de 15 minute, in care foaia se intareste bine si se rumeneste putin. Scoti tava din cuptor si cu lingura pui repede sunca pe care ai amestecat-o cu smantana, in mai multe gramezi care le intinzi, apoi, cu dosul lingurii. Dupa aceea, introduci tava in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce ai scos-o din cuptor, tii tava putin inclinata in fata ta si, cu lama unui cutit, incepi rularea foii de sus in jos, lasand-o sa cada pe un platou. Daca este nevoie, tai ruloul pentru doua platouri mai mici.

Stropesti cu restul de unt fierbinte si presari cascavalul ras.

rulade aperitiv 

Aceasta rulada aperitiv se serveste fierbinte, iar daca mai ramane, o poti reincalzi la cuptor.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (326)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!