Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata
Andreea Gluh, redactor
Joi, 18.12.2014

Cuprins

Se apropie sarbatorile, deci cu siguranta vei prepara si tu diverse mancaruri din carne de porc. Sarmalele vor fi vedetele platourilor, carnea tocata de porc sau un amestec de vita si porc numarandu-se printre ingredientele de baza. Astazi, iti propunem sa o folosesti pe aceasta si pentru a pregati o gustare ce poate fi servita ca aperitiv. Este vorba despre rulada cu carne tocata, un preparat pe care il vor savura toti invitatii tai.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a pregati o delicioasa rulada cu carne tocata!

Reteta pentru rulada cu carne tocata

Ingredientele de care ai nevoie pentru aluat sunt urmatoarele:

- 280 gr de faina 000;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o lingurita de zahar;

- 30 gr de unt;

- 50 gr de branza Cheddar rasa;

- 2 oua;

- 125 ml de lapte. 

Pentru umplutura, iti trebuie:

- 30 ml de ulei;

- 400 gr de carne tocata de porc sau amestec de porc cu vita;

- o ceapa tocata;

- un catel de usturoi zdrobit;

- un varf de cutit de sare;

- un varf de cutit de piper;

- 200 ml de sos chutney;

- o jumatate de legatura de patrunjel sau de marar proaspat, tocat.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pentru a pregati aluatul, amesteca faina, sarea, zaharul, untul si adauga branza Cheddar. Separat, bate un ou impreuna cu laptele, apoi adauga totul peste mixul obtinut anterior si amesteca pana cand obtii un aluat omogen. Odata ce ai trecut de aceasta etapa, este vremea sa pregatesti umplutura. Incepe prin a cali in ulei incins carnea tocata, pana cand aceasta isi schimba culoarea. Apoi, adauga sarea, piperul si patrunjelul sau mararul tocat, amestecand in continuu, pentru a sota preparatul. La final, adauga sosul chutney si lasa totul la racit vreme de 10 minute.

Intre timp, folosind un sucitor, intinde aluatul pregatit anterior, astfel incat sa obtii un dreptunghi cu laturile de aproximativ 20x30 cm. Asaza uniform carnea calita pe bucata de aluat si impacheteaz-o, pentru a obtine rulada. Unge totul cu un ou batut si pune preparatul la cuptor vreme de aproximativ 50 de minute.

Pofta buna!

Rulada cu carne tocata este un aperitiv potrivit pentru orice anotimp, insa de sarbatori poate deveni unul dintre felurile de mancare din meniul meselor festive. Ea poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata de cruditati.

Sursa: nigella.com

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 18.12.2014
Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Cât de atrăgător este spiritul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (11)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe