Invata sa prepari doua salate aperitiv: Salata de icre si de vinete

Cuprins
- Salata de icre
- Ingrediente salata aperitiv:
- Mod de preparare salata aperitiv:
- Salata de vinete
- Ingrediente salata aperitiv:
- Mod de preparare salata aperitiv:
Usor si delicios! Cam asa as caracteriza ambele salate aperitiv. De fiecare data cand vreau sa prepar o salata care s-o pot folosi ca aperitiv, dar si dimineata pe paine, acestea sunt primele la care ma gandesc. Si cum deseori mi-e greu sa ma hotarasc la una, aleg sa le prepar pe amandoua. Iata cum poti sa le faci!
Salata de icre
![]() |
Ingrediente salata aperitiv:
- 150 g icre
- 3 linguri gris
- o ceapa
- 75 ml ulei
- zeama lamaie
Mod de preparare salata aperitiv:
1. Fierbi grisul cu apa si apoi il dai la o parte.
2.Pui icrele intr-un tifon dublu si le lasi in apa rece pentru 2 ore, schimband apa la fiecare 30 de minute. 3. Le scoti din tifon, le pui intr-un vas, adaugi si grisul fiert si ceapa taiata marunt. 4. Amesteci bine de tot, adaugi ulei dupa modelul maionezei si zeama de lamaie dupa gust. |
![]() |
5. Cand icrele sunt bine amestecate, aranjezi salata pe un platou si o ornezi cu verdeata.
Salata de vinete
![]() |
Ingrediente salata aperitiv:
- 2 vinete
- o ceapa
- un galbenus ou
- 100 ml ulei
- mustar
Mod de preparare salata aperitiv:
1. Speli vinetele si le pui la copt pe plita incinsa. Le intorci pe toate partile pana se coc, adica pana devin moi.
![]() |
2. Le lasi sa se raceasca putin, apoi le cureti de coaja. 3. Cu un cutit, toci vinetele pe fundul de lemn. Apoi, adaugi o ceapa taiata marunt si putina sare 4. Maioneza pentru aceasta salata o faci dintr-un galbenus de ou si o lingura de mustar. Amesteci bine si adaugi treptat uleiul (amesteci in tot acest timp). |
5. Cand maioneza este gata, o torni peste vinete, amesteci si potrivesti gustul cu sare.
Orneaza platourile cu aceste salate aperitiv si bucura-te de ele in orice moment al zilei.


