Tarte aperitiv cu salata de ton si porumb – platouri delicioase pe masa ta

Tarte aperitiv cu salata de ton si porumb – platouri delicioase pe masa ta
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Sâmbătă, 24.04.2010

Cuprins

Iti prezint o situatie: se iveste o ocazie deosebita pe care vrei sa o sarbatoresti alaturi de prietenii tai apropiati. Dar cum probabil ai o viata sociala destul de dezvoltata, deja prietenii iti stiu obiceiurile culinare si ai vrea sa ii surprinzi cu ceva. Nu ceva foarte complicat pentru ca nu esti genul de persoana care sa petreaca mult timp la masa, dar ceva rapid si gustos care sa tina de foame. Iata deci o reteta de tarte aperitiv cu salata de ton, reteta care, iti va rezolva fara indoiala problema.

Tarte aperitiv gata in cateva minute

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste tarte aperitiv sunt urmatoarele:

400 gr faina
150 gr unt
O lingurita de sare
Apa cat este nevoie
Doua conserve de ton maruntit in ulei
O conserva de porumb
Maioneza
Doua oua

Incepi prin a freca untul cu sarea pana cand acesta se topeste. Ai grija insa sa iti pastrezi o lingurita de unt deoparte pentru ca vei avea nevoie de ea la ton. Dupa ce ai obtinut o pasta din unt adauga faina amestecand in continuu, pentru a scapa de cocoloase si apa, pana cand obtii o coca care sa nu se mai lipeasca de degete. Intinde o foaie groasa de aproximativ o jumatate de centimetre si portioneaz-o in functie de cate forme de tarte micute ai. Pune aluat in fiecare forma de tarta pe care ai uns-o cu putin ulei inainte si pune in centru cate doua boabe de fasole uscata. Da formele la cuptor la foc mediu pana cand aluatul de tarta este gata. Boabele de fasole vor impiedica aluatul sa creasca mai mult decat este nevoie.

Tarte aperitiv

Umplutura de ton pentru tarte aperitiv

Cat timp tartele stau la cuptor te poti ocupa de umplutura. Intr-un castron pune tonul maruntit pe care l-ai scurs foarte bine de ulei, adauga restul de unt si freaca bine compozitia. Adauga si porumbul si maioneza si amesteca pana cand obtii o pasta. Daca doresti poti folosi si un blender pentru a obtine o pasta si mai fina. Pune in fiecare dintre formele de tarta aperitiv umplutura. Intr-un castronel separate, bate ouale si toarna in mod egal deasupra fiecarei tarte aperitiv in parte. Da tartele aperitiv iar la cuptor avand grija sa nu le arzi.

Dupa cum am spus, este o reteta foarte simpla de tarte aperitiv care ii vor face pe apropiatii tai sa te aprecieze si mai mult cand vine vorba de aptitudinile tale culinare. Sa recunoastem, niciodata nu strica prea multa admiratie din partea altor gospodine.

Tarte aperitiv
Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.04.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.04.2010
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (27)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe