Rețete delicioase
Înapoi la

Rasfata-te cu aperitive calde intr-un sezon rece

Rasfata-te cu aperitive calde intr-un sezon rece

Edda Bild

Aperitivele calde iti pot incalzi cele mai friguroase seri de toamna sau dupa-amieze de iarna si iti pot deschide apetitul pentru rasfaturi delicate, atat de diferite de clasicele mancaruri grele care nedreptatesc gastronomia.

Invitatii tai vor astepta cu mult interes urmatoarea masa pentru a vedea ce inovatii culinare vei mai descoperi. Asadar, iti propun 2 retete simple dar rafinate de aperitive calde care te vor uimi prin succesul de care se vor bucura.

Aperitiv cald mini-quiche

Aperitiv cald

Aceste aperitive calde sunt des intalnite si reprezinta alegerea ideala a popoarelor francofone atunci cand vor sa-si rasfete papilele gustative cu un deliciu cald dar totusi usor.

Ingredientele de care vei avea nevoie sunt:

6 felii de bacon prajit, crocant
1 ceapa mare, taiata fin
3 oua
3/4 masura de amestec pentru aluat
o lingura si jumatate de patrunjel proaspat tocat
2 cani de branza maruntita
o tava pentru briose

Modul de pregatire este cel clasic pentru un astfel de aperitiv cald:

1. Incalzeste cuptorul si unge 2 tigai pentru briose.
2. Soteaza ceapa pana cand se inmoaie. Adauga si baconul si soteaza impreuna cu ceapa inca 1-2 minute. Scurge de lichidul in exces si lasa deoparte.
3. Intr-un vad de dimensiuni medii, bate ouale. Adauga si amestecul pentru aluat, patrunjelul, branza, baconul si ceapa. Pune cu ajutorul unei linguri amestecul in tava pentru briose.
4. Coace timp de 10-5 minute pana cand partea de sus devine aurie. Lasa sa se raceasca in tava inainte sa le pui pe un platou.

Serveste-le caldute. Aceste aperitive calde sunt un succes garantat!

Pui cu mandarine

Aperitive calde

Acest aperitiv cald este ideal pentru orice moment al anului, ajutandu-te sa cauti o adevarata reputatie gastronomica in randul invitatilor la masa.

Usor de pregatit si chiar mai usor de mancat, asigura-te ca vei gati mai multe decat crezi ca ai avea nevoie. Vor fi devorate cu cea mai mare pofta.

Ingrediente:

o cana de faina
jumatate de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper
jumatate de kg de piept de pui (fara oase si piele)
2 linguri de unt/margarina
o conserva de mandarine (scursa de suc)
2/3 cana de marmelada de portocale
jumatate de lingura de tarhon uscat

In pregatirea acestui aperitiv cald, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa tai puiul in bucatele. Apoi amesteca sarea, piperul si faina intr-o punga mare de plastic. Adauga cateva bucatele de pui pe rand, scuturand punga pentru a le acoperi de amestec. Scoate-le din punga si rumeneste-l intr-o baie de unt topit. 

In continuare, intr-un vas adauga mandarinele, tarhonul si marmelada si lasa amestecul sa fiarba cateva minute. Apoi, pur si simplu toarna amestecul pe bucatile de piept si amesteca cu grija pana cand acestea sunt acoperite.

Pune pieptul prajit pe un platou; serveste aceste aperitive calde cu niste scobitori alaturi; va fi mult mai usor sa te infrupti din acest deliciu!

Atunci cand sezonul rece pare sa amorteasca pana si talentul culinar, aceste aperitive calde dau tonul unui adevarat festin!

Articolul urmator
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (207)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.