Rețete delicioase
Înapoi la

Demonstreaza-ti creativitatea cu aranjamente de aperitive reci

Demonstreaza-ti creativitatea cu aranjamente de aperitive reci

Edda Bild

Aperitivele pot fi de multe ori o provocare deoarece nicio gazda nu doreste sa "inaugureze" o masa cu aranjamente de aperitive, reci sau calde, banale si lipsite de originalitate. In fond, esti ceea ce servesti, nu? De aceea am decis sa-ti impartasesc cele mai pretioase sfaturi pe care le-am primit de la prieteni, gazde desavarsite, de-a lungul celor cativa ani de cand am inceput sa apreciez cu adevarat importanta aperitivelor.

Asadar, pentru a compune aranjamente de platouri reci, combina oricare dintre sfaturile de mai jos:

Ai un cub de branza cremoasa? Alege sa prepari un topping!

  1. sos de rosii sau un jeleu pregatit de tine insati din ardei grasi
  2. sos pesto si rosii uscate, taiate cubulete
  3. sos chilli picant, creveti prajiti taiati cubulete si cepe verzi feliate in diagonala, pentru un efect estetic deosebit

    Arnajamente platouri reci
  4. gem de mango, cepe verzi feliate si fulgi de cocos, prajiti fara ulei

Confera eleganta unei bucati de branza Brie

  1. intinde miere pe deasupra si pune la cuptorul cu microunde la 70% din puterea cuptorului timp de 1 minut. Lasa sa se raceasca si serveste cu alune de padure maruntite, coapte in cuptor
  2. acopera cu gem de mango si din nou pune la cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Presara bacon crocant maruntit pe deasupra si serveste rece
  3. Taie in forme de felii de pizza. Decoreaza fiecare felie cu fructe uscate taiate, seminte de susan prajite si migdale feliate prajite pentru aranjamente de aperitive reci cu un iz frantuzesc

Amesteca!

  1. crema de branza moale, carne de crab prajita si maruntita, hrean, sare si piper
  2. crema de branza, somon afumat taiat in bucatele, hrean si marar proaspat, maruntit
  3. iaurt simplu scurs de zer, felii de castravete fara samburi, smantana, zeama proaspata de lamaie, marar proaspat tocat, usturoi si sare

Fa o salata

Aranjamente platouri reci

 

  1. aranjeaza cu gust felii de rosii, branza feta, masline, sare, piper proaspat macinat, ulei de masline si otet din vin rosu
  2. carne de crab prajita, avocado taiat in bucatele, suc proaspat de limeta, sare si piper

Ruleaza!

  1. intinde somon pe o tortilla; ruleaza si feliaza in diagonala. Fixeaza cu o scobitoare de lemn
  2. combina branza de capra, busuioc uscat si piper. Intinde pe felii subtiri de somon afumat, ruleaza si fixeaza cu o scobitoare de lemn

Stropeste aranjamentele de platouri reci

  1. stropeste bilute de branza de capra cu otet balsamic si presara verdeturi
  2. stropeste ulei de masline pe diverse tipuri de peste gatit pe gratar, racit si taiat in fasii. Adauga zeama proaspata de lamaie, capere si cimbru proaspat tocat
  3. stropeste un rulou de branza de capra sau branza feta cu ulei de masline. Presara mult piper pe deasupra
Acestea sunt doar cateva dintre ideile cu ajutorul carora puteti pregati aranjamente de aperitive reci care vor impresiona prin simplitatea ingredientelor dar si prin complexitatea gustului. Aperitivele trebuie sa fie un preambul de rafinament si delicatete. Asadar, inspira-te din sfaturile profesionistilor si nu uita, simplitatea este cheia!
Articolul urmator
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Esti o persoana creativa?
Incepe quiz
Esti o persoana creativa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (439)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.