Rețete delicioase
Înapoi la

Retete de gustari reci: sa invatam impreuna sa le preparam

Retete de gustari reci: sa invatam impreuna sa le preparam

Edda Bild

Gustarile reci sunt arareori modalitati de creativitate si inovatie. Clasicele platouri reci sunt rapide, dar banale si nu iti pun deloc in evidenta calitatile culinare si cu atat mai putin cele de gazda. Exista nenumarate retete de gustari reci care nu iti ocupa mai mult timp decat clasica feliere a muschiului si cascavalului de pus pe platou, asa ca te sfatuiesc sa le incerci pentru rezultate cu adevarat uimitoare.

Urmatoarele doua retete de gustari reci sunt simple, delicioase si la inaltimea asteptarilor oricaruia dintre invitatii tai. Vei vedea reactiile!

Aperitiv cu ton si crema de branza

Aceasta este una dintre ideile de gustari reci usor de pregatit si care nu consuma mult timp.

Gustari reciIngrediente:

2 conserve de ton maruntit, scurs de lichid
2 pachete mici de crema de branza, la temperatura camerei
o lingura de zeama de lamaie
2 lingurite de hrean
un sfert de lingurita de sos picant, ca Tabasco sau orice alt fel
o cana de patrunjel proaspat, tocat

Pregatire:

Aceasta este o varianta rapida, fiind una dintre retetele de gustari reci care sunt ideale chiar si pentru neinitiate.
Amesteca branza cu ajutorul unui mixer, adauga condimentele si tonul, amestecand bine. Ruleaza amestecul in bilute, cam de dimensiunea unei linguri fiecare si apoi ruleaza prin patrunjel pentru a le acoperi bine. Pune-le la frigider inainte sa le servesti.

Mini-sandwichuri cu pui

Pentru aceste gustari reci, ai nevoide de urmatoarele ingrediente:

Retete gustari recio jumatate de cana de fulgi de cocos
o jumatate de cana de alune maruntite
o cutie medie de crema de branza moale
2 linguri de marmelada de portocale
o lingurita si jumatate de pudra de curry
un varf de sare si un varf de piper
2 cani de pui preparat (prajit sau fiert), taiat in bucatele
12 felii de paine alba, neagra, cu seminte, etc.
3 linguri de ceapa verde, tocata

Preparare:

Coace cocosul si alunele intr-o tava de copt la o temperatura medie, amestecand din cand in cand, timp de 5-10 minute sau pana cand s-au rumenit bine.

Amesteca branza si urmatoarele 4 ingrediente; adauga cu grija puiul in compozitie. Intinde amestecul pe fiecare dintre feliile de paine, indeparteaza coaja si apoi taie fiecare felie in 3 fasii. Presara deasupra amestecul de cocos si alune si ceapa verde pentru un efect estetic si culinar deosebit.

Aceste retete de gustari reci sunt rapide, usoare, nu necesita ingrediente complexe si nici un efort deosebit din partea ta. Aportul tau real este la partea de creatie estetica si fireste, la partea inovatoare: poti adauga condimente pe care le consideri delicioase sau poti transforma aceste gustari reci in noi modalitati de a-ti impresiona invitatii.

Articolul urmator
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Sunteti meniti sa ramaneti impreuna?
Incepe quiz
Sunteti meniti sa ramaneti impreuna?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (338)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.