Rețete delicioase
Înapoi la

3 retete de vin fiert pe care sa le incerci in sezonul rece

3 retete de vin fiert pe care sa le incerci in sezonul rece

Cristina Tarziu

Nu e nevoie sa astepti vacanta la munte pentru a servi o cana de vin fiert ca la carte. Te poti delecta in orice seara doresti urmand aceste retete de vin fiert ale unor bucatari celebri.

Vin fiert dupa reteta lui Gordon Ramsay

Ai nevoie de:

750 ml de vin rosu
3 boabe de cardamom
6-10 cuisoare
Anason stelat - 2 bucati
Un baton de scortisoara
O lingurita de pudra (sau o bucatica, daca gasesti proaspat) de lemongrass sau citronela
O portocala
O lingura de zahar brun
O lingurita de ghimbir in sirop
2 lingurite de sirop de ghimbir

Mod de preparare:

Pregateste ceea ce bucatarii numesc un „bouquet garni". Intr-o panza sau un tifon pune cardamomul, cuisoarele, anasonul si scortisoara. Leag-o strans cu o ata.
Curata cateva fasii de coaja de portocala si taie portocala ramasa in feliute.
Marunteste ghimbirul.
Pune vinul intr-o cratita si incalzeste-l. Nu il lasa sa fiarba!
Adauga buchetelul de condimente.
Adauga coaja si feliutele de portocala.
Adauga zaharul brun, bucatelele de ghimbir si siropul de ghimbir.
Mai lasa totul pe foc (sub temperatura de fierbere) pentru aproximativ 5 minute.
Strecoara vinul si serveste! Il poti orna cu feliutele de coaja de portocala.

Vin fiert dupa reteta lui Jamie Oliver


Ingrediente:

Doua clementine
O lamaie
Un lime
200g de zahar
6 cuisoare
Un baton de scortisoara
Trei funze de dafin proaspete
Un baton de vanilie taiat pe jumatate in lung
Anason stelat, doua bucati
Nucsoara
Doua sticle de vin Chianti sau alt vin rosu

Mod de preparare:

Curata bucati mari de coaja de clementina, lamaie si lime. Pune zaharul intr-o cratita la temperatura medie, adauga cojile de citrice si sucul de la clementine. Adauga cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin si un varf de praf de nucsoara. Pune in cratita si pastaia de vanilie si adauga putin vin, doar cat sa acopere zaharul.
Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet in vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continua sa fierbi pentru 4-5 minute, pana ce obtii un sirop gros. Jamie recomanda aceasta metoda pentru a elibera toate aromele din condimente, insa fara a fi nevoie sa le fierbi in vin (pentru a nu se elimina alcoolul).
Cand siropul e gata, da focul la minim si adauga anasonul stelat si restul de vin. Mai incalzeste vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat in pahare si servit.

Vin fiert dupa reteta Marthei Stewart


Ingrediente:

O portocala mare
Doua boabe de cardamom
6 cuisoare
6 boabe de ienibahar
6 boabe de piper negru
Un baton de scortisoara (si alte cateva pentru decor, daca doresti)
750 ml de vin rosu
100g de zahar
50 ml de brandy

Mod de preparare:

Da portocala pe razatoarea fina, apoi stoarce sucul.
Preseaza boabele de cardamom cu un cutit.
Intr-o cratita (ai grija sa nu fie din aluminiu!) pune zeama si sucul de portocala, boabele de cardamom, cuisoarele, ienibaharul, piperul, scortisoara, vinul, zaharul si cei 50 ml de brandy. Incalzeste-le pe toate la temperatura medie, pana ce zaharul s-a topit (aproximativ 1-2 minute)
Redu flacara la minim si mai lasa pe foc pentru aproximativ 30 de minute.
Strecoara, toarna in pahare, decoreaza cu batoane de scortisoara si serveste.

Pofta mare si seri calduroase, incarcate de arome imbietoare!

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.