Rețete delicioase
Înapoi la

Cafea la ibric preparata in 3 modalitati diferite

Cafea la ibric preparata in 3 modalitati diferite

Viorica Ghinea, redactor

Una dintre cele mai populare bauturi ale lumii, cafeaua pastreaza inca secrete ce tin de prepararea ei. Desi ea pare usor de pregatit, exista anumite trucuri de care trebuie sa tii cont pentru a obtine cea mai buna cafea. Bineinteles, totul depinde de preferintele fiecarei persoane. Contestata si adorata in acelasi timp, metoda de preparare a cafelei la ibric poate fi transformata intr-un adevarat ritual, in functie de tara din care provine reteta.

Asadar, iata 3 modalitati de prepararea a cafelei la ibric!

Cafea la ibric: metoda turceasca

In primul rand, cumpara cafea boabe si macin-o cu putin timp inainte sa incepi sa prepari cafeaua la ibric. Astfel bautura va fi mai aromata si va avea un gust intens. Pune apa rece intr-un ibric, tinand cont de cantitatea pe care vrei sa o prepari. Pentru fiecare ceasca de apa adauga o lingurita cu varf de cafea si una mica de zahar. Turcii nu indulcesc prea mult cafeaua, ci atat cat sa-i ofere o nota deosebita. Amesteca pana se topesc cristalele de zahar, apoi pune recipientul pe foc, lasandu-l la flacara mica. Asteapta sa se umfle cafeaua in ibric, apoi ia recipientul de pe foc. Dupa ce nivelul ei revine la normal, realizeaza inca de doua ori aceasta miscare. Toarna putina cafea in cesti, apoi pune pentru ultima oara ibricul pe foc si ia-l inainte ca bautura sa se umfle prea mult. Toarna si restul de cafea in cesti, tinand ibricul sus. Turcii garateaza ca metoda lor de preparare clasica este  cea mai buna.

cafea la ibric

Cafea la ibric: metoda armeneasca

Si armenii sunt recunoscuti ca fiind unii dintre cei mai buni preparatori de cafea la ibric. Aceasta este una dintre cele mai populare metode de preparare a ei. Daca adori cafeaua tare, atunci trebuie sa tii cont de aceste trucuri. Pune apa rece intr-un ibric, apoi pune-l pe foc. Pune si o lingurita de zahar pentru fiecare ceasca. Dupa ce apa incepe sa se incalzeasca, adauga doua lingurite de cafea (la ceasca), apoi amesteca usor. Inainte ca bautura sa dea in clocot, mai adauga un varf de lingurita de cafea. Ridica ibricul de pe foc atunci cand se umfla zatul, apoi repeta inca o data aceasta miscare. Toarna bautura in cesti si bucura-te de savoarea ei.

Cafea la ibric: metoda greceasca

Si cafeaua la ibric preparata dupa o reteta greceasca merita incercata. Pentru un rezultat excelent, cumpara din comert cafea greceasca. Pune o lingura plina de cafea si o cana de apa intr-un ibric. Amesteca de cateva ori pana se mai dizolva cafeaua, apoi pune recipientul pe foc si lasa-l la foc mediu. Inainte de a ajunge in punctul de fierbere, verifica daca s-a format un inel de spuma in centrul ibricului, semn ce demonstreaza ca bautura este aproape gata. Important este ca ea sa fie luata de pe foc inainte sa inceapa sa dea in clocot. Poti sa bei cafeaua neindulcita sau sa adaugi 1-2 lingurite inainte sa inceapa sa fiarba.

Tu obisnuiesti sa prepari cafeaua la ibric? Daca da, care este metoda preferata?

Iata si cateva modele de cani de cafea care iti fac dimineata mai frumoasa!

Articolul urmator
Apa de orz: beneficii și mod de preparare
Apa de orz: beneficii și mod de preparare
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.