Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cele mai ciudate băuturi din lume: ai avea curaj să le încerci?

Redactor Alexa Galgau

Atunci când ajungi prin alte părți ale lumii și încerci să „guști” din cultura locală, e posibil să ai niște surprize mari, iar la capitolul mâncare/băuturi este posibil să ai cele mai mari surprize. Dacă până acum ai crezut că a bea ceai cu lapte este puțin bizar, înseamnă că nu ai auzit încă despre cele mai ciudate băuturi din lume, de care foarte puțini oameni ar avea curajul să se atingă. 

Nu te vom invita să le deguști, ci doar să citești despre ele și să te amuzi, pentru că sunt încă o dovadă că nu există limite pentru creativitatea umană!

Cele mai ciudate băuturi din lume

Vin de orez cu șoareci

Asiaticii sunt campioni la capitolul băuturi ciudate, de care cei mai mulți dintre noi nu ne-am atinge nici dacă am fi plătiți pentru asta. În cultura lor, există convingerea că, dacă consumi diverse plante și anumite părți de animale, aceste remedii pot vindeca absolut orice, de la boli ale ficatului până la astm. În Coreea de Sud, poate cea mai ciudată băutură este cea care se prepară prin înecarea a 10-15 pui de șoarece în vin de orez. Aceștia sunt lăsați să fermenteze 1-2 ani, iar băutura obținută are gust de gaz, dacă ne luăm după spusele celor care au încercat-o (și care, spre surprinderea noastră, au supraviețuit experienței). Dacă această băutură nu ți se pare destul de șocantă, află că după ce o consumi trebuie să și mănânci șoarecii, pentru a profita de proprietățile ei „extraordinare”. 

Suc de broască peruană

Există o specie de broască, Telmatobius coleus, care se găsește numai în lacul Titicaca, din Peru. Din această broască se prepară un suc despre care se spune că ar fi mai puternic decât viagra și care este consumat de bărbații care au probleme cu erecția. Pentru a face rana y maca, broasca este lovită până moare, după care se fac în ea două incizii și este îndepărtată pielea. După aceea, bietul animal este lichefiat într-un blender, alături de supă fierbinte de fasole, miere, aloe vera și maca (o rădăcină despre care se crede că ar avea efect afrodiziac). Lichidul se strecoară și se bea ca atare. Problema cea mai mare nu este că oamenii ar fi în stare să bea așa ceva, ci că această specie de broaște este acum pe cale de dispariție, din cauza consumului de rana y maca.  

Ceai verde din excremente de panda

Un antreprenor din China speră să dea lovitura cu una dintre cele mai ciudate băuturi din lume, pe care o promovează drept o delicatesă absolută: un ceai verde a cărui plantă este crescută în... excremente de urs panda. Băutura se numește „Panda Ecological Tea” și se vinde în cantități foarte mici, în pachete de 21-50 de grame. Cea mai puternică variantă a acestei băuturi a fost vândută cu 72.000 de dolari per kilogram. Explicația creatorului acestei băuturi? Ei bine, el susține că urșii panda absorb destul de puțini nutrienți din mâncarea lor și că aproximativ 70% dintre nutrienți ajung în excremente. Prin urmare, planta crescută în aceste excremente este plină de nutrienți și are proprietăți vindecătoare. De altfel, nu este atât de șocantă această idee, având în vedere că cea mai scumpă cafea din lume este produsă din boabe de cafea care au fost digerate parțial de o anumită specie de pisică indoneziană. 

„Ceai” de vacă

Pentru că vorbim de băuturi ciudate, probabil te-ai gândit deja că nu este nici pe departe vorba despre un ceai în acest caz. Acum câțiva ani, în India, a apărut o băutură care a fost promovată drept o bună alternativă la sucuri. Se știe că indienii venerează vacile și sunt foarte atașați de aceste creaturi, dar nu s-ar fi gândit nimeni că s-ar ajunge chiar până în punctul în care să se vândă în magazine... urină de vacă. Mulți indieni cred că aceasta ar avea proprietăți vindecătoare. Băutura în cauză, numită gau jal, nu are vreun miros specific și, bineînțeles, nici gust bizar, însă foarte puțini oameni s-ar încumeta să o guste. Singurul loc din lume în care se mai vinde această băutură este Italia, unde se găsește în foarte puține locuri sub denumirea de acqua di vacca. 

Acestea sunt câteva dintre cele mai ciudate băuturi din lume, dar poți găsi zeci sau chiar sute de sortimente care ți-ar întoarce stomacul pe dos. Se mai plânge cineva că berea cu aromă de fructe e ciudată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta