Ciocolata calda, groasa – reteta unei bauturi perfecte
Cuprins
- Ingrediente necesare pentru ciocolata calda, groasa
- Iata cum poti sa prepari ciocolata calda, groasa
Iubitorii de dulciuri cunosc foarte bine calitatile unei bauturi perfecte. Aroma intensa si consistenta bogata fac din ciocolata calda, groasa cea mai populara licoare dulce a sezonului rece.
Afla cum poti pregati cea mai buna ciocolata calda!
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 10 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare pentru ciocolata calda, groasa
- 540 ml de lapte;
- 100 g de ciocolata de calitate;
- o lingura si jumatate de zahar;
- o lingura si jumatate de amidon de porumb;
- 2-3 linguri de alcool (rom, cognac, whiskey - optional);
- frisca (decor).
Iata cum poti sa prepari ciocolata calda, groasa
Pune laptele la fiert si marunteste ciocolata, dupa care adaug-o impreuna cu zaharul si amidonul in lapte. Tine compozitia la foc mic si amesteca pana cand ciocolata se ingroasa. Lasa ciocolata calda, groasa sa se raceasca putin, dupa care toarn-o in cani. Optional, poti sa adaugi si alcool, pentru o aroma si un gust deosebite.
Decoreaza cu frisca si savureaza una dintre cele mai bune si mai populare retete de ciocolata calda, groasa.