Rețete delicioase
Nu Skin

Încălzește-te cu aceste cocktailuri de iarnă, perfecte pentru Crăciun și Revelion!

Luni, 05.12.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Încălzește-te cu aceste cocktailuri de iarnă, perfecte pentru Crăciun și Revelion!

Caracteristici

Deși asociem cocktailurile cu sezonul cald, deoarece sunt băuturi care se servesc reci și ne stăvilesc setea provocată de temperaturile ridicate, adevărul este că ele ar fi mult mai potrivite iarna, deoarece alcoolul ajută organismul să se încălzească. În vreme ce în timpul verii alcoolul ne deshidratează și mai mult, ceea ce ne accentuează simptomele neplăcute, în timpul iernii el ne pune sângele „în mișcare” - nici nu este de mirare că popoarele care trăiesc în zone foarte reci beau mai mult alcool decât cele care trăiesc în zone calde. 

Deși oricând poți să savurezi un Martini sau un Aperol Spritz, noi îți recomandăm să înveți câteva rețețe de cocktailuri de iarnă, care îți vor da acea senzație „delicioasă” de căldură, perfectă pentru a face față gerului de afară!

Cele mai bune cocktailuri de iarnă

Iarna bem ceaiuri, vin fiert, ciocolată caldă, țuică fiartă... orice, dar nu prea ne gândim să bem cocktailuri! Chiar dacă se servesc reci, există câteva rețete perfecte pentru iarnă. Și cum sezonul rece este și sezonul sărbătorilor, de ce să nu încerci măcar câteva rețete de cocktailuri simple și de-a dreptul divine, pentru puțină variație la mesele festive? 

1. Cocktail de șampanie: este perfect pentru o petrecere elegantă sau pentru o ocazie specială și reprezintă o variantă îmbunătățită a clasicei șampanii servite pentru a marca un moment deosebit. Ai nevoie de 120 ml vin spumant, 1 cubuleț de zahăr și Angostura, un bitter preparat din rădăcini de gențiană, care se folosește la cocktailuri. Pune cubul de zahăr în bitter, apoi adaugă-l în paharul plin cu șampanie. Decorează cu o felie de lămâie și ai obținut un cocktail de iarnă delicios!

2. Cognac French 75: este o variațiune a unui cocktail în care se înlocuiește ginul cu coniacul, o băutură cu o consistență și o finețe perfecte a domoli asprimea zilelor geroase. Ai nevoie de 30 ml coniac, 15 ml zeamă de lămâie, 15 ml de sirop la alegere și vin spumant. Amestecă siropul, zeama de lămâie și coniacul cu gheață, apoi strecoară lichidul și pune-l într-un pahar cu șampanie, adăugând peste el vin spumant sau Prosecco.

3. Good Tidings: acesta este un cocktail care conține arome specifice de iarnă, dar în același timp păstrează savoarea unei băuturi care te trimite cu gândul la plaje însorite, cu nisip fin. Pentru acest cocktail de iarnă ai nevoie de 45 ml votcă, 30 ml Cointreau, 30 ml zeamă de lămâie, 30 ml suc de merișoare, 1 lingură de lichior de ienibahar. Amestecă toate ingredientele cu gheață, într-un shaker pentru cocktailuri, apoi strecoară lichidul, toarnă-l într-un pahar mare și adaugă apă minerală peste el. Decorează cu o felie de lămâie în care ai înfipt cuișoare. 

4. Daquiri cu rom vechi: această variantă de Daquiri are o notă de caramel și o finețe aparte, pentru că romul obișnuit este înlocuit cu unul vechi, superior. Este un cocktail echilibrat, ușor și efervescent, dar cu un gust puternic. Pentru a-l prepara, ai nevoie de 60 ml rom vechi (de exemplu, Diplomatico Venezuelan), 30 ml zeamă de lime, 20 ml sirop simplu. Pune toate ingredientele într-un shaker pentru cocktailuri, împreună cu multă gheață. Agită bine ingredientele și strecoară lichidul într-un pahar pentru șampanie. 

5. Toby's Toddy: este un cocktail care se servește cald și are la bază o combinație de rom și coniac, fiind genul de băutură pe care o simți imediat în obraji, dar care nu îți dă dureri de cap a doua zi. Pentru acest cocktail ai nevoie de: 30 ml de coniac, 30 ml rom vechi, 30 ml suc de lămâie, 30 ml sirop, puțin bitter. Adaugă ingredientele în 100 ml de apă fiartă, într-o cană, apoi decorează cu bețe de scorțișoară și cu o felie de lămâie în care ai înfipt cuișoare. 

6. New York Sour: acest cocktail cu o aromă puternică nu este doar delicios, ci și arată de-a dreptul senzațional, datorită vinului roșu care „plutește” deasupra celorlalte ingrediente. Ai nevoie de: 60 ml bourbon, 20 ml zeamă de lămâie, 20 ml sirop, vin roșu de turnat deasupra (Shiraz sau Malbec). Amestecă bourbonul, lămâia și siropul într-un shaker, cu gheață, apoi strecoară amestecul într-un pahar, peste un pat de gheață. Toarnă cu grijă vin roșu deasupra, astfel încât să nu se îmbine cu restul lichidului. 

Încearcă și tu aceste rețete de cocktailuri de iarnă de Revelion sau de Crăciun și îi vei da pe spate pe musafiri!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!