Țuică fiartă ca la țară: cel mai bun remediu pentru răceli

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
Dacă cei mai mulți dintre noi ne tratăm de răceală și de frig cu un ceai cald sau, uneori, cu un vin fiert, oamenii de la țară sunt mult mai puțin sfioși și se tratează cu un remediu care funcționează 100%: țuica fiartă. Chiar dacă țuica este un alcool foarte tare, ea poate fi benefică atunci când este consumată în cantități foarte mici, în vreme ce excesul poate să fie devastator pentru sănătate.
Simți că începe să te ia răceala? Lasă pastilele deoparte deocamdată și învață să îți prepari o țuică fiartă ca la țară, care va scoate tot „răul” din tine!
Țuică fiartă delicioasă
La țară, când oamenii fac gripă sau guturai, primul remediu pe care îl încearcă este țuica fiartă cu piper, care are un efect surprinzător asupra căilor respiratorii. Această licoare decongestionează căile nazale și ameliorează durerea de gât. Se spune chiar că, dacă bei țuică fiartă din când în când, aceasta întărește organismul și previne instalarea pneumoniei. Desigur, aceasta se întâmplă numai dacă este consumată în cantități foarte mici.
Țuica fiartă cu piper este foarte bună si pentru siluetă, deoarece stimulează metabolismul și contribuie la arderea grăsimilor, concluzie la care au ajuns și oamenii de știință, deoarece în țuică există o enzimă care ajută în acest sens. De altfel, deoarece este făcută din prune și conține anumiți nutrienți, ea poate să fie benefică pentru sistemul digestiv, atât timp cât nu este depășită cantitatea prescrisă.
Cu toate că are anumite beneficii, țuica nu ar trebui deloc consumată de persoanele care au probleme cu ficatul, cu bila sau cu stomacul, deoarece poate să agraveze aceste afecțiuni. Desigur, femeile însărcinate, persoanele în vârstă și persoanele sedentare ar trebui să se țină departe de această tărie!
Ca să prepari țuică fiartă ca la țară, îți trebuie 150 ml de țuică, câteva boabe de piper, puțin măr, câteva cuișoare și zahăr. Pune țuica la fiert pe foc mic și adaugă în ea piperul, zahărul, mărul și cuișoarele. Las-o să fiarbă câteva minute, până când zahărul se dizolvă complet. Ea poate fi servită și cu miere, în loc de zahăr, dar aceasta trebuie adăugată după ce iei de pe foc țuica, pentru a nu deveni toxică din cauza temperaturii înalte.
Data viitoare când răcești, încearcă să îți faci o țuică fiartă ca la țară și vei vedea cum o să te simți mai bine în scurt timp. Iar dacă nu te vindecă de gripă, măcar te ajută să dormi!
Iată și cum să prepari un vin fiert delicios cu aromă de mere și scorțișoară!


