Budincă de orez cu căpșune: o rețetă perfectă pentru vara aceasta

Joi, 22.06.2017
Cuprins
Caracteristici
Vara este sezonul căpșunelor, așa că le poți folosi pentru prepararea deserturilor delicioase.
Iată o rețetă de budincă de orez cu căpșune, ideală pentru perioada verii!
Rețetă de budincă de orez cu căpșune
Ingrediente:
- 225 de grame de căpșune feliate
- 500 de grame de orez
- 3-4 linguri de orez brun
- lapte
- unt pentru uns tava
- budincă de vanilie
- 4 ouă
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
- Orezul se spală bine și se pune la fiert în lapte cu un praf de sare. Se fierbe până se leagă, aproximativ 15 minute, se amestecă în mod constant, apoi se lasă la răcit.
- Taie căpșunele cubulețe, iar după ce s-a răcit orezul, adaugă gălbenușurile și praful de budincă.
- Albușurile se bat spumă cu zahărul brun, apoi se încorporează ușor cu orezul.
- Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet se toarnă compoziția cu orez, iar căpșunele se presară deasupra.
- Se coace la foc mic 30-40 de minute.
Dacă îți place să prepari deserturi fresh, de vară, descoperă și cum se prepară această rețetă inedită de sushi cu fructe!
Vezi si

Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean |
Joi, 22.06.2017

Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean |
Joi, 22.06.2017

Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean |
Joi, 22.06.2017
Surse foto: iStock, Pixabay