Cea mai bună rețetă de pui Marsala

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
500
Cea mai bună rețetă de pui Marsala
Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro
Joi, 28.02.2019

Cuprins

Caracteristici

O rețetă perfectă pentru oamenii care nu vor să petreacă mult timp gătind dar vor să mănânce ceva de casă atât de delicios încât poate face concurență mâncărurilor de la cele mai bune restaurante din lume. Un preparat care se gătește rapid, cu minimum de efort și are un gust greu de egalat: pui Marsala - piept de pui în sos cremos de vin Marsala și ciuperci parfumate.

Rețeta a fost inventată, în secolul al XIX-lea, de familiile de englezi care locuiau în vestul Siciliei, regiune de unde provine vinul de Marsala. Cum acest vin are un preț destul de piperat, poți folosi o alternativă la fel de bună – Pinot Noir.

Ingrediente necesare pentru puiul Marsala:

  •     4 jumătăți de piept de pui fără piele, dezosate - grosime de 6-7 mm
  •     60 grame de făină
  •     o jumătate de linguriță de sare
  •     un vârf de linguriță de piper negru măcinat
  •     o jumătate de linguriță de oregano uscat
  •     4 linguri de unt
  •     4 linguri de ulei de măsline
  •     120 grame de ciuperci tocate
  •     3 căței de usturoi
  •     120 ml vin de Marsala
  •     60 ml de sherry

Metoda de preparare a puiului Marsala:

  1. Într-un castron, amestecă împreună făina, sarea, piperul și oregano. Asezonează fiecare bucată de pui, pe ambele părți, cu amestecul obținut.
  2. Într-o tigaie mare, pune uleiul și untul la încins, la foc mediu. Când începe să sfârâie, așază ușor bucățile de pui în tigaie și lasă-le la prăjit, pe ambele părți, până când prind o crustă ușor arămie.
  3. Adaugă ciupercile feliate, toarnă vin și sherry și sotează totul 2-3 minute. Adaugă usturoiul feliat și după 1 minut acoperă tigaia și lasă totul la fiert timp de 10 minute, amestecând o data, până când carnea e fiartă și sosul scade. Transferă puiul Marsala pe un platou și servește-l fierbinte.

 

Puiul Marsala se poate servi alături de paste (că doar din Italia vine rețeta!), piure sau orez simplu fiert.

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 28.02.2019
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 28.02.2019
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Joi, 28.02.2019

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe