Cinnamon Rolls: rețeta simplă pe care să o încerci
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Calorii:
- 500

Cinnamon rolls sau rulourile cu scorțișoară reprezintă un desert delicios, ușor de făcut, chiar și de începători. Există mai multe variante de rețete pentru cinnamon rolls, dar noi îți spunem cum să le prepari, ca să îți iasă moi și savuroase și să le servești la micul dejun sau să-ți surprinzi familia și prietenii într-o seară petrecută împreună. Află care este cea mai bună rețetă de cinnamon rolls, inclusiv glazura pe care s-o verși deasupra!
Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Mic-dejun
- Desert
- Retete internationale
Cinnamon rolls: rețeta cu foietaj
Cinnamon rolls se fac, de obicei, cu drojdie, așa că aluatul trebuie lăsat să crească. Din această cauză, timpul de preparare este un pic mai mare, dar la sfârșit îți vei da seama că merită tot efortul. În plus, vestea bună este că ți-am pregătit o rețetă de cinnamon rolls pe care trebuie s-o lași să crească doar 60-90 minute, spre deosebire de altele care necesită mai multe ore de creștere, plus o a doua creștere după formarea rulourilor.

Iată, așadar, cum să faci rulouri de scorțișoară cu drojdie, dar cu o singură creștere.
Ingrediente pentru foietaj:
- 345 g de făină universală
- 50 g de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- 180 ml de lapte integral
- 45 g de unt nesărat
- 1 pachet drojdie instant
- 1 ou mare, la temperatura camerei
Ingrediente pentru umplutură:
- 45 g de unt nesărat, foarte moale
- 67 g zahăr brun
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
Ingrediente pentru glazură:
- 115 g cremă de brânză moale, la temperatura camerei
- 2 linguri (30 g) de unt moale, la temperatura camerei
- 80 g de zahăr
- 1 linguriță de extract pur de vanilie
Mod de preparare:
- Pentru a face aluatul, începe prin a amesteca făina, zahărul și sarea într-un castron mare. Pune-l apoi deoparte.
- Combină laptele și untul într-un castron termorezistent, apoi pune amestecul la microunde sau pe aragaz pentru a topi untul. Amestecul trebuie să fie cald la atingere (aproximativ 43°C), nu fierbinte.
- Adaugă drojdia până se dizolvă, apoi toarnă amestecul în ingredientele uscate.
- Adaugă oul și amestecă (cu spatula, lingura sau mixer la nivel mediu) până se formează un aluat moale.
- Transferă aluatul pe un blat de lucru pe care ai presărat în prealabil puțină făină.
- Pune-ți făină și pe mâini și frământă aluatul timp de 3 minute, până se fomează o minge netedă de aluat. Dacă aluatul este prea moale sau lipicios, mai poți adăuga puțină făină.
- Când aluatul este gata, pune-l într-un vas ușor uns cu unt, acoperă-l cu o cârpă și lasă-l să se odihnească aproximativ 10 minute.
- După aceste 10 minute, pune o folie de copt pe blatul de lucru, apoi aluatul și deasupra o nouă folie de copt. Apasă ușor peste folia de copt pentru ca aluatul să se întindă. Continuă până se fomează un aluat subțire, pe cât se poate într-o fomă de dreptunghi, apoi îndepărtează ușor folia de copt de deasupra.
- Adaugă peste aluat untul înmuiat, amestecă scorțișoara și zahărul brun și presară apoi amestecul pe toată suprafața aluatului.
- Rulează aluatul trăgând în sus (ușor) folia de copt de dedesubt. Continuă până se rulează complet și se formează un cilindru.
- Taie aluatul în rulouri egale și aranjează-le într-o tavă de copt.
- Această rețetă de cinnamon rolls necesită acoperirea tăvii cu folie de plastic sau un prosop curat de bucătărie și lăsarea rulourilor să crească într-un mediu relativ cald timp de 60-90 de minute sau până când își dublează volumul.
- Introdu rulourrile în cuptorul peîncălzit la 190 ° C și coace timp de 24-27 de minute sau până se rumenesc ușor.
- Scoate tava din cuptor și pune-o deoparte.
- În timp ce rulourile sunt la cuptor, poți pregăti glazura. Pentrru acest lucru, bate într-un castron (cu mixerul sau telul) crema de brânză la viteză mare până devine cremoasă.
- Adaugă untul și bate până la omogenizare, apoi adaugă zahărul și extractul de vanilie.
- Întinde glazura peste rulourile calde și servește imediat.
- Rulourile de scorțișoară pot fi păstrate la temperatura camerei până la 2 zile sau la frigider până la 5 zile.
Cinnamon rolls: rețeta fără drojdie
Dacă îți plac delicioasele cinnamon rolls la fel de mult cum ne plac nouă, poți încerca atât rețeta cu drojdie pe care ți-am arătat-o mai sus, cât și rețeta fără drojdie pe care ți-o împărtășim în cele ce urmează. Secretul constă în înlocuirea drojdiei cu praf de copt.

Ingrediente:
- 2 căni de făină universală, plus extra pentru întinderea aluatului
- 2 1/4 lingurițe praf de copt
- 3 linguri de zahăr alb
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță sare cușer
- 3/4 cană lapte integral
- 3 linguri de unt nesărat, plus extra pentru uns vasul de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 1/2 cană zahăr brun
- 2 1/2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 1 lingură de unt nesărat, topit
Ingrediente pentru glazură:
- 114 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 4 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 3/4 cană zahăr, cernut
Mod de preparare:
- Amestecă într-un vas făina, praful de copt, zahărul, scorțișoara și sarea.
- Într-o cratiță mică, combină laptele și untul și pune amestecul la foc mic până se topește untul.
- Adaugă laptele și untul topit în făină și amestecă până se omogenizează.
- Pune aluatul pe blatul de lucru presărat în pealabil cu făină și frământă-l timp de 1 minut.
- Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească timp de 15 minute, apoi preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și unge o tavă de copt cu unt.
- Întinde aluatul până se obține un blat subțire (în formă de dreptunghi) folosind metoda de mai sus cu cele două folii de copt.
- Separat, amestecă într-un castron mic zahărul brun și scorțișoara.
- Unge aluatul cu untul topit, apoi presară deasupra amestecul de scorțișoară-zahăr. Formează ruloul mare, apoi taie-l în mai multe rulouri mai mici.
- Aranjează rulourile în tava unsă cu unt și introdu tava în cuptor.
- Coace rulourile timp de 25-30 de minute până când devin aurii și coapte. În timp ce rulourile se coc, fă glazura, respectând pașii menționați în rețeta de cinnamon rolls de mai sus.
Cinnamon rolls cu mere
Pentru a face rulouri de scorțișoară cu mere, poți urma oricare dintre cele două rețete de mai sus, cu singura diferență că mai adaugi un rând de mere tăiate bucăți mici sau rase la umplutură, după untul și amestecul de scorțișoară - zahărr presărat peste aluat. Dacă vrei, poți schimba glazura din cremă de brânză, făcând în schimb o cremă din lapte și caramel sărat.

Îți vom împărtăși în cele ce urmează rețeta pentru această glazură!
Ingrediente glazură (dacă păstrezi cantitățile din prima rețetă de cinnamon rolls):
- 80 g de zahăr
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 lingură de lapte
- 1 1/2 lingură de caramel sărat încălzit
Mod de preparare:
- Amestecă toate ingredientele împreună și toarnă peste rulourile calde.
După ce încerci aceste rețete de cinnamon rolls, îți recomandăm și: 15 rețete de deserturi pe care oricine ar trebui să le știe



Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com
Surse articol: Sallysbakingaddiction.com, Justataste.com