Rețete delicioase
Înapoi la

3 retete gustoase de ciorba de perisoare

3 retete gustoase de ciorba de perisoare

Diana Gherasim

Cu siguranta una dintre cele mai indragite ciorbe, ciorba de perisoare nu trebuie sa lipseasca din meniul niciunei gospodine, de aceea noi iti oferim trei retete gustoase, care sa desavarseasca un pranz sanatos si copios! Fie ca este traditionala sau dreasa cu smantana, fie ca este de peste, de vita sau de pui, ciorba de perisoare contine foarte multe proprietati nutritive, faciliteaza digestia si asigura organismului tau o parte importanta din necesarul caloric zilnic.

Gateste chiar astazi una din urmatoarele retete de ciorba de perisoare si ofera-i familiei tale motive de bucurie!

Ciorba de perisoare dreasa cu smantana

 

Ingrediente necesare:

- 300 g carne de vita fara grasime

- 2-3 copanele de pui sau costite de vita, dupa preferinte

- 2 cepe medii

- 30 g orez

- 1 ou

- 1 morcov

- 1 pastarnac

- o bucatica de telina

- 200 g smantana

- zeama de lamaie sau bors

- 1 lingura de faina

- 1 lingura de pesmet

- sare, piper, tarhon

- patrunjel

ciorba de perisoare dreasa cu smantana

Cum sa pregatesti ciorba de perisoare dreasa cu smantana:

Intr-o oala mare pune la fiert 3 l de apa si adauga copanelele de pui sau costitele de vita, pe care le lasi la fiert timp de 45 de minute. Toaca morcovul, pastarnacul, o ceapa, telina si adauga-le la fiert.

Intre timp, pregateste perisoarele: da prin masina de tocat carnea de vita si ceapa, pune la inmuiat orezul pentru cateva minute, apoi scurge-l de apa si adauga-l la carnea tocata. Amesteca totul, adauga un ou, pesmet, patrunjelul tocat fin si amesteca din nou, pana ce se omogenizeaza compozitia, din care vei forma bilute de carne, pe care le pui in oala in care fierb deja legumele si carnea.

Da focul la mic si lasa perisoarele la fiert timp de 10 minute. Amesteca smantana cu o lingura de faina, apoi toarna progresiv 5 polonice de supa, amestecand mereu. Toarna progresiv compozitia obtinuta in oala, apoi adauga putin tarhon si suc de lamaie sau bors, dupa gust, lasand oala pe foc pentru inca 10 minute.  Serveste ciorba de perisoare dreasa cu smantana cu paine prajita sau crutoane de paine.

Ciorba de perisoare din soia

ciorba de perisoare din soia

Ingrediente necesare:

- 100 g soia granule

- 1 morcov

- 1 telina

- 1 ceapa

- 2 cartofi mici

- 1 ardei gras

- 20 g orez

- 4 linguri de faina

- 3 linguri de ulei

- patrunjel

- leustean

Cum sa pregatesti ciorba de perisoare din soia:

Pune la fiert soia in jumatate de litru de apa cu putina sare, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp curata legumele, da prin razatoare morcovul si telina, taie marunt ceapa, ardeiul, cartofii, patrunjelul si leusteanul.

Pune la fiert legumele intr-o alta oala cu apa si sare, iar cand soia este gata, scurge-o de apa si adauga ceapa, faina, orezul spalat si uleiul, amestecand pana obtii o compozitie omogena, din care vei forma perisoarele.

Adauga perisoarele in oala unde fierb legumele, iar cand acestea sunt aproape gata, toarna bors sau zeama de lamaie pentru a acri ciorba si mai lasa oala pe foc pentru inca 10 minute. La final adauga patrunjelul si leusteanul, pentru o aroma deosebita.

Ciorba de perisoare din peste

ciorba de perisoare din peste

Ingrediente de care ai nevoie:

- 300 g pangasius sau somn

- 1 morcov

- 1 ardei

- 2 cepe mici

- 3 cartofi medii

- 150 g pasta de rosii

- 1 radacina de patrunjel

- ½ telina

- 1 lingura de gris

- 3 linguri de faina

- piper, sare

- patrunjel, leustean

- 2 linguri de zarzavat

- bors sau zeama de lamaie

Cum sa pregatesti ciorba de perisoare din peste:

Toaca morcovul, radacina de patrunjel, cartofii si pune-le la fiert intr-o oala cu 2,5 l apa, cu putina sare si putin ulei. Adauga zarzavatul de la borcan si pasta de rosii si lasa totul la fiert, iar intr-o oala separata pune la fiert capul si coada de la peste.

Intre timp incepe sa pregatesti perisoarele din peste. Da prin masina de tocat pestele si ceapa, amesteca-le cu putina sare, piper, faina si gris, apoi omogenizeaza compozitia si formeaza perisoare mici. Adauga zeama de la pestele fiert peste legume, apoi pune la fiert perisoarele, cand supa clocoteste. Lasa supa la fiert la foc mic, timp de 10 minute, apoi adauga bors sau zeama de lamaie pentru a o acri si mai las-o pe foc mic pentru inca 7-8 minute. La final adauga patrunjelul si leusteanul tocat fin si serveste supa cu paine prajita.

Aceste retete de ciorba cu perisoare sunt potrivite pentru orice perioada a anului si te pot salva din orice impas culinar! Nu ezita sa le incerci, intrucat rezultatul final va intrece orice asteptare!

Pofta buna!

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.