Bors de cartofi cu afumatura - Bun de iti lasa gura apa!

Cuprins
Iata cum poti gati cel mai usor bors de cartofi cu afumatura.
Bors de cartofi cu afumatura - O masa perfecta de familie!
![]() |
Ingrediente pentru bors cartofi cu afumatura:
500 gr cartofi
2 morcovi
½ radacina patrunjel
1 ardei gras
½ telina
½ cana orez
2 cepe de marime mijlocie
3 linguri de untdelemn
350 gr afumatura
3 linguri de ulei
750 ml bors
2 linguri bulion
leustean
patrunjel
1 ou
150 gr smantana
sare
piper
Cum sa prepari bors de cartofi cu afumatura?
• Ceapa si ardeiul gras se taie marunt. Morcovii, radacina de patrunjel si telina se dau prin razatoare. Toate aceste legume se pun la calit pentru cateva minute si se adauga afumatura (taiata cuburi). Peste, se adauga 3 l apa.
• Se lasa la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Adauga apoi cartofii taiati in 4 si orezul.
• Separat, se fierbe borsul cu verdeata tocata (leustean si patrunjel). Se adauga peste ciorbita si se amesteca bine. Tot acum se pune si bulionul, sarea si piperul.
• In acest timp, oul se bate cu smantana. Peste, se pune treptat zeama din ciorbita si se amesteca bine. Dupa, se adauga borsul amestecandu-se si se mai lasa cateva minute pe foc.
Incerca acest bors de cartofi cu afumatura plin de gust. Serveste-l fierbinte alaturi de un ardei iute si o bucata de paine rumenita bine in cuptor. Acest bors de cartofi cu afumatura este delicios!


