Bors de cartofi cu afumatura - Bun de iti lasa gura apa!

Bors de cartofi cu afumatura - Bun de iti lasa gura apa!
Alexandra Machitescu
Luni, 15.03.2010

Cuprins

Iata cum poti gati cel mai usor bors de cartofi cu afumatura.

Bors de cartofi cu afumatura - O masa perfecta de familie!

bors cartofi

Ingrediente pentru bors cartofi cu afumatura:

500 gr cartofi
2 morcovi
½ radacina patrunjel
1 ardei gras
½ telina
½ cana orez
2 cepe de marime mijlocie
3 linguri de untdelemn
350 gr afumatura
3 linguri de ulei
750 ml bors
2 linguri bulion
leustean
patrunjel
1 ou
150 gr smantana
sare
piper

Cum sa prepari bors de cartofi cu afumatura?


• Ceapa si ardeiul gras se taie marunt. Morcovii, radacina de patrunjel si telina se dau prin razatoare. Toate aceste legume se pun la calit pentru cateva minute si se adauga afumatura (taiata cuburi). Peste, se adauga 3 l apa.
• Se lasa la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Adauga apoi cartofii taiati in 4 si orezul.
• Separat, se fierbe borsul cu verdeata tocata (leustean si patrunjel). Se adauga peste ciorbita si se amesteca bine. Tot acum se pune si bulionul, sarea si piperul.
• In acest timp, oul se bate cu smantana. Peste, se pune treptat zeama din ciorbita si se amesteca bine. Dupa, se adauga borsul amestecandu-se si se mai lasa cateva minute pe foc.

Incerca acest bors de cartofi cu afumatura plin de gust. Serveste-l fierbinte alaturi de un ardei iute si o bucata de paine rumenita bine in cuptor. Acest bors de cartofi cu afumatura este delicios!

Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (35)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Stefy Apost
27 septembrie 2011 19:07

yammi!!! ce pofta mi-ati facut!!!

Alex (anonim)
20 iunie 2011 17:05

Miam....., suna delicios

Ne găsești pe