Rețete delicioase
Înapoi la

Crezi ca poti gasi o reteta de bors cu carne care sa nu fie absolut delicioasa?

Crezi ca poti gasi o reteta de bors cu carne care sa nu fie absolut delicioasa?

Edda Bild

Orice reteta de bors cu carne va avea un succes garantat in randul oricaror invitati la masa; mereu consistent, savuros si foarte aromat, este ideal pentru orice sezon, dar in special pentru cel rece.

Iti recomand reteta mea preferata de bors cu carne, care are foarte, foarte multe ingrediente care se imbina si dau un gust nemaipomenit:

Bors cu carne traditional

Bors cu carne

Ingrediente:

- carne cata doresti (carnea de vita este cea mai buna) - oase mari acoperite cu carne - vor da o aroma deosebita borsului
-o lingura de ulei
- umatate de ceapa, taiata marunt
- o lingura de ardei rosu tocat
- o lingura de tulpina de telina tocata
- o rosie mare, taiata in bucatele; indeparteaza-i mai intai coaja
- zeama de la jumatate de lamaie (sau o cana de bors fiert in prealabil)
- o ramurica de cimbru proaspat sau uscat
- sare si piper dupa gust
- un ou (optional)

Alte ingrediente optionale:
- varza - foloseste 2 cani de varza tocata
- morcov
- sfecla rosie - curata 1-2 sfecle si apoi pune-le la fiert pana s-au inmuiat
- 2 cartofi de dimensiuni medii, curatati si taiati in cubulete
- mazare

Preparare:

1. Intr-un vas mare, pune in multa apa rece jumatate de kg de oase de vita (preferabil oasele mari cu maduva si jumatate de kg de carne de vita taiata in cubulete). Da in clocot si aduna gradat spuma de la suprafata.

2. Cand carnea s-a fiert, scoate-o din vas si indeparteaza orice carne de pe oase, aruncand oasele si grasimea sau orice altceva nu te intereseaza. Intre timp, filtreaza supa de carne si pune-o deoparte.

3. Clateste bine vasul si pune inapoi supa filtrata si carnea de vita la fiert.

4. Intr-o tigaie mica, pune uleiul, ceapa si ardeiul rosu si prajeste-le, amestecand tot timpul pana cand ceapa prinde o tenta maronie.

5. Adauga ceapa si ardeiul in oala de ciorba, apoi telina, rosia, borsul, cimbrul, piperul negru. Presara sare, putin cate putin, la fiecare etapa de preparare.

6. Acum poti adauga sfecla si restul de legume pe care le doresti (varza, cartofi, etc.)

7. Acopera si fierbe pana cand legumele devin moi (cam 30-40 de minute). In unele regiuni, un ou batut bine se adauga spre final. Poti adauga si taitei de casa, daca vrei.

Eu am folosit mazare, morcov si cartofi in loc de sfecla.

Serveste cu smantana si cu un pic de partunjel deasupra.

 Bors cu carne Un bors cu carne iti potoleste apetitul, te incalzeste pe dinauntru si iti ofera o binemeritata portie de sanatate. Ai vazut cat este de usor de preparat; ai nevoie doar de putin timp si rabdare pentru a te delecta apoi cu acest deliciu!

 

 

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.