Invata sa gatesti un bors de fasole ca in bucataria asiatica

Cuprins
Caracteristici
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Cine ar fi crezut ca uneori, chiar si un banal bors de fasole ar putea devin o delicatesa? Ei bine, se poate. Mai ales atunci cand vrei sa gatesti un bors din boabe de fasole negre. Si daca iti iei ca model bucataria asiatica, nu se poate sa nu sfarsesti prin a pregati o capodopera culinara.
Ingrediente pentru bors de fasole asiatic:
- 100 gr boabe de fasole neagra;
- 150 gr carne de porc afumata;
- 1 l de apa;
- 1 ceapa mica toccata;
- 1 morcov ras;
- Patrunjel proaspat tocat;
- Sare, piper;
- bors;
Mod de preparare:
- Pune apa la fiert intr-o oala. Cand este aproape de fierbere, pune si carnea si lasa apa sa fiarba in continuare. Este important ca, pe masura ce fierbe carnea sa spumezi constant.
- Adauga boabele de fasole neagra si lasa-le sa fiarba in apa timp de 2 minute. In timp, este bine sa reduci focul treptat, dar astfel incat fasolea sa fie fiarta pana cand ai adus focul la minim.
- Adauga zarzavatul si continua sa lasi supa pe foc pana cand apa scade la jumatate. Intr-un bol se face un rantas din faina cu putin apa si ulei pe care sa il adaugi in supa odata cu borsul. Nu exista o cantitate anume de bors pe care trebuie sa o pui in supa ta. Este important sa potrivesti gustul dupa preferintele tale.
- Cand toate ingredientele au fost adaugate, lasa borsul sa fiarba pentru inca 2 ore, pentru ca boabele sa fie patrunse foarte bine, adaugand apa pe masura ce scade. Potriveste de sare si piper, iar la sfarsit, presara patrunjel proaspat tocat pentru a ii da o aroma aparte.
Borsul de fasole poate fi servit atat cald cat si rece, iar daca temperaturile de afara sunt mai mari decat ti-ai dori, un bors din boabe de fasole neagra este exact ce iti trebuie pentru a te racori. Daca nu esti o persoana mofturoasa si savurezi o portie de bors de fasole cu ceapa uscata, este si mai bine.


