Rețete delicioase
Înapoi la

Gateste o delicioasa ciorba ardeleneasca

Gateste o delicioasa ciorba ardeleneasca

Ana Maria Stroe

Se spune ca una dintre cele mai bune mancaruri romanesti este cea de prin partile Ardealului. De fapt, trebuie sa recunoastem ca mancarea traditional romneasca este una foarte delicioasa indiferent din ce parte a tarii provine. De aceea m-am gandit sa iti aduc putin din traditia ardeleneasca si sa iti propun aceasta reteta de ciorba de salata. Haide sa pregatim impreuna o ciorba ardeleneasca, asa cum se face ea chiar in vestul tarii.

Ciorba de salata specifica traditiei

Pentru aceasta reteta de ciorba de salata ai nevoie de:

2 salate verzi
3-4 catei de usturoi
50 ml smantana
1 legatura de marar
2 oua
50 gr slanina afumata sau carne de porc afumata
4 linguri de otet
Sare, piper

Bineinteles ca, fiind o mancare traditionala, nimic nu se va potrivi mai bine decat o mamaliguta calda. De aceea, nu uita ca ciorba de salata se va servi cu mamaliguta. Dar sa trecem la pregatirea ei. Mai intai spala salata foarte bine pentru a o curata de nisip sau praf. Intr-o oala pune apa cu sare si pune salatele la oparit cateva minute, dupa care da-le deoparte si lasa-le sa se scurga. Slanina sau carnea trebuie prajite in putin ulei. Indicat este sa le pui odata cu usturoiul tocat, pentru a isi lua mai bine gustul. Adauga apoi salata pe care ai taiat-o cat de subtire s-a putut si caleste-o putin alaturi de slanina si usturoi.  

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca dreasa cu ou

Muta salata si carnea intr-o cratita mai mare unde vei adauga si apa si otetul, pentru a incepe sa se faca si zeama. Dupa ce da o data in clocot, adauga smantana si ouale batute bine si amesteca pana cand totul se incorporeaza. Lasa apoi ciorba ta ardeleneasca sa dea de cateva ori in clocot si este aproape gata. Cu 2 minute inainte de a ii stinge focul, adauga mararul, pentru a avea timp si el sa isi lase aroma. Stinge apoi focul la ciorba ardeleneasca si savureaz-o cu mamaliguta calda si, daca esti pasionat de un astfel de ingredient, putin ardei usturat.

Nu rata ocazia de a savura o delicioasa ciorba ardeleneasca. Niciodata nu vei putea spune ca ai gasit o mancare mai buna decat cea traditionala romaneasca, de aceea, daca ai ocazia, de ce sa nu te bucuri de obiceiurile romanesti. Incepe asadar, cu o ciorba de salata, asa cum este ea facuta in Ardeal.

Ciorba de salata
Articolul urmator
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (55)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Mariana (anonim)
    18 mai 2013 11:11

    Si langa mamaliguta, omleta sau urda dulce! Nu merge doar ciorba cu mamaliguta.

    si ouale? unde-s oaule ? (anonim)
    19 mai 2011 15:03

    si ouale? unde-s oaule ?Nu gasesc unde s apun oauale !