Ciorba facuta din urzici este una dintre cele mai sanatoase. Urzicile au proprietati extraordinare care pot fi foarte usor exploatate atunci cand prepari o ciorba. Cu toii stim ca sunt bogate in vitamine, magneziu, potasiu deci sunt extrem de bune pentru organismul nostru. Asadar, hai sa preparam o ciorba de urzici cu smantana.
Ingrediente:
|
Cum se prepara ciorba de urzici?
Intr-o oala mare se topeste o lingura de unt. Cand acesta este topit complet, adauga ceapa tocata si o lingurita de sare. Lasa oala pe foc amestecand din cand in cand pana cand ceapa se topeste. Acest lucru va dura aproximativ 3 minute. Adauga cartofii si o lingura-doua de bulion si las-o sa dea in clocot de cateva ori. Este foarte important sa reduci focul dupa aceasta pentru a mentine un echilibru la fierbere. Dupa ce a fiert pentru inca 15 minute, adauga supa de pui sau legume. Amesteca foarte bine. Adauga si urzicile si lasa-le sa fiarba pentru inca 10 minute cu totul. Topeste separat si restul de unt si amesteca-l bine cu smantana. Adauga si nucsoara si apoi toarna intreaga compozitie in ciorba de urzici. La sfarsit, condimenteaza cu sare si pier si ciorba de urzici este gata sa fie servita.
Bineinteles ca, pentru cine mai doreste, se mai poate adauga smantana ulterior. Daca vrei un gust special pentru ciorba ta cu urzici, poti inlocui smantana cu crema de hrean. Ii va da o savoare rar intalnita. Bineinteles ca una dintre cele mai bune metode de a servi o asemenea ciorba de urzici este cu mamaliguta calda. Astfel tu te vei bucura de o masa savuroasa.