Invata sa prepari ciorba de urzici cu smantana

Invata sa prepari ciorba de urzici cu smantana
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Joi, 11.03.2010

Cuprins

Ciorba facuta din urzici este una dintre cele mai sanatoase. Urzicile au proprietati extraordinare care pot fi foarte usor exploatate atunci cand prepari o ciorba. Cu toii stim ca sunt bogate in vitamine, magneziu, potasiu deci sunt extrem de bune pentru organismul nostru. Asadar, hai sa preparam o ciorba de urzici cu smantana.

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • Bulion
  • O ceapa
  • 2-3 cartofi decojiti taiati cubulete
  • 500 ml supa de pui sau de legume
  • 2 kg de urzici
  • O lingurita rasa de nucsoara
  • Sare, piper
  • Smantana sau iaurt
Ciorba de urzici

 

Cum se prepara ciorba de urzici?

Intr-o oala mare se topeste o lingura de unt. Cand acesta este topit complet, adauga ceapa tocata si o lingurita de sare. Lasa oala pe foc amestecand din cand in cand pana cand ceapa se topeste. Acest lucru va dura aproximativ 3 minute. Adauga cartofii si o lingura-doua de bulion si las-o sa dea in clocot de cateva ori. Este foarte important sa reduci focul dupa aceasta pentru a mentine un echilibru la fierbere. Dupa ce a fiert pentru inca 15 minute, adauga supa de pui sau legume. Amesteca foarte bine. Adauga si urzicile si lasa-le sa fiarba pentru inca 10 minute cu totul. Topeste separat si restul de unt si amesteca-l bine cu smantana. Adauga si nucsoara si apoi toarna intreaga compozitie in ciorba de urzici. La sfarsit, condimenteaza cu sare si pier si ciorba de urzici este gata sa fie servita.

Bineinteles ca, pentru cine mai doreste, se mai poate adauga smantana ulterior. Daca vrei un gust special pentru ciorba ta cu urzici, poti inlocui smantana cu crema de hrean. Ii va da o savoare rar intalnita. Bineinteles ca una dintre cele mai bune metode de a servi o asemenea ciorba de urzici este cu mamaliguta calda. Astfel tu te vei bucura de o masa savuroasa.

Ciorba urzici

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 11.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 11.03.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (35)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
strutan ileana (anonim)
10 martie 2013 21:09

in primul rand nu pot manca o mancare verde cum este aceasta ciorba,in al doilea rand nu e bine preparata pt ca eu am mancat ciorba de urzici dar arata altfel si ca aspect si ca gust

cosmin (anonim)
10 martie 2012 13:01

ceapa nu se topeste ci se caleste in primul rand...in al doilea rand,ori fac supa de urzici,ori de pui,ori de legume?

Ne găsești pe