O reteta pentru gurmanzi: ciorba de usturoi

Cuprins
Ciorba de usturoi este o mancare nu foarte des intalnita. Desi nu pare, este foarte gustoasa si sofisticata, si merita toata atentia doamnelor. Iti vei impresiona intotdeauna cunostintele atunci cand vei servi o ciorba de usturoi proaspat pregatita. Incearca reteta pe care ti-o propunem noi.
Ingrediente: 10-12 catei de usturoi 4 cani de supa de pui O ceapa taiata marunt O legatura de patrunjel tocat O jumatate de cana de branza rasa O lingura de unt 1 ½ linguri de faina Sare si piper dupa gust |
![]() |
Cum prepari ciorba de usturoi?
Curata si taie cateii de usturoi marunt. Pune intr-o cratita untul la topit si adauga usturoiul si ceapa. Lasa-le pe foc pana observi ca au capatat o culoare usor aurie. Adauga faina si continua sa amesteci pe foc pentru inca 3-4 minute. Adauga supa de pui treptat, amestecand in continuu, dupa care lasa totul pe foc sa fiarba. Potriveste ciorba de sare si piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Dupa ce ai facut toate acestea, lasa ciorba sa fiarba pentru inca 25-30 de minute, la foc mic. Cand este gata, serveste-o intr-un bol, nu inainte de a presara deasupra putina branza rasa.
Ciorba de usturoi va fi un success garantat.
Si daca vrei sa ii impresionezi cu adevarat pe cei dragi, poti servi ciorba de usturoi in paine neagra. Ia o chifla de marime medie, sau mare, dupa cum doresti. Taie un capacel si scobeste-o cu atentie de miez. Da chifla la cuptor pana devine putin crocanta, dupa care scoate-o si las-o sa se raceasca. Cand s-a racit toarna o portie de ciorba de usturoi in chifla si pune-i capacelul. Astfel ai pregatit o masa deosebita care ii va impresiona pana si pe cei mai mofturosi.


