Ciorba de fasole cu afumatura este un preparat romanesc foarte cunoscut. Invata si tu sa prepari aceasta ciorba si iti vei incanta toata familia cu un gust unic.
Ciorba de fasole cu afumatura - un gust unic!
Ingrediente necesare pentru ciorba fasole: |
Cum prepari ciorba de fasole?
Pasul 1:
Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat in apa calda timp de 20 de minute. Se pune la fiert in apa cu sare timp de o ora.
Pasul 2:
Se adauga 2 cepe taiate marunt, ardeii taiati solzi si morcovul ras.
Pasul 3:
In acest timp, afumatura se pune la fiert pana da in clocot o data. Acum se adauga si ea peste fasole. Se lasa cam 30 de minute la fiert.
Pasul 4:
Separat, se face rantasul. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Se caleste o ceapa taiata marunt. Peste se adauga otetul si bulionul. Acest rantas se adauga in ciorba.
Pasul 5:
Se mai lasa 10 minute la foc mic si se condimenteaza cu sare, piper si tarhon, dupa gust. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat.
Fie ca o prepari cu o ocazie speciala sau doar iti e pofta ciorba de fasole cu afumatura va transforma masa ta intr-un adevarat festin. Prepara ciorba fasole si vei avea parte de laudele celor care mananca!