Deliciu pentru felul intai: Ciorba moldoveneasca
Imi place foarte mult mancarea moldoveneasca, mai ales ciorbele preparate in acea zona a tarii. Reteta propusa de mine azi este ciorba moldoveneasca. Pregatesc aceasta reteta de fiecare data cand vreau sa ma racoresc.
Ciorba moldoveneasca
Ingrediente:
- 1 gaina de tara
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- rosii
- ½ l bors
- Leustean
- Patrunjel
- Marar
- Taitei de casa
- Cimbru
- Sare
Cum prepari reteta de ciorba moldoveneasca?
Tai carnea si o pui la fiert pentru 30 de minute, Indepartezi spuma cand este necesar. Adaugi sare dupa gust si legumele: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si lasi totul la fiert la foc potrivit, pana cand carnea este fiarta. Apoi adaugi rosiile decojite si maruntite. Adaugi si taiteii (facuti dintr-un ou si faina). Prepari verdeata taiata fin, iar la sfarsit borsul. Lasi sa mai dea in cateva clocote si ciorba este gata.
Gustul delicios al acestei ciorbe moldovenesti poate fi insotit si de un ardei iute.