O ciorba de zarzavat pentru un pranz usor sau o cina savuroasa!

Cuprins
De fiecare data cand simti nevoia unui fel de mancare usor, poti alege o ciorba de zarzavat care nu doar ca este delicioasa si usor de preparat, dar este si dietetica si deloc costisitoare.
Iti sugerez cea mai simpla reteta de ciorba: zarzavat si nimic mai mult!
Ciorba de zarzavat
Ingrediente:
- un manunchi de telina tocata
- 1 litru si jumatate de apa
- jumatate de litru de ciorba
- 1 dovlecel tocat
- 6 cepe tocate
- un ardei verde tocat
- 8 rosii tocate
- 1 capatana de varza, tocata
- 8 cartofi
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- o frunza de dafin
- sare si piper dupa gust
- un varf de Delikat - la alegere
- patrunjel
Preparare:
1. Mai intai, amesteca toate verdeturile: varza, ceapa, ardelul, telina, dovlecelul, cartofii si rosiile intr-o oala adanca.
2. Toarna apa peste legume si lasa sa dea in clocot.
3. Intre timp, fierbe si borsul separat.
4. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, adauga borsul, usturoiul, sarea, piperul, Delikat-ul (daca ai decis sa folosesti) si frunza de dafin.
5. Adu din nou la punctul de fierbere, apoi redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic intre 90 de minute si 2 ore pana cand legumele s-au inmuiat de tot si borsul are un gust omogen.
6. Inainte sa iei de pe foc, adauga patrunjel tocat. Poti servi simplu, pentru o varianta dietetica /de post sau cu smantana, pentru un plus de savoare.
Poti sa interpretezi aceasta reteta de ciorba de zarzavat cu orice ingrediente suplimentare iti doresti; legumele preferate nu pot decat sa sporeasca deliciul garantat al acestei ciorbe!


