Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de vacuta: o reteta usor de preparat

Ciorba de vacuta: o reteta usor de preparat

Ana Maria Stroe

Ciorba de vacuta nu este nici pe departe o mancare sofisticata, dar nimeni nu poate nega faptul ca este cu adevarat gustoasa. Noi iti propunem o reteta de ciorba de vacuta usor de preparat. Haide sa invatam impreuna!

Pentru reteta noastra de ciorba de vacuta ai nevoie de:

- 1 os de vita cu carne pe el (aproximativ 1 kg)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de patrunjel
- 1 telina
- 2 morcovi
- 100-150 g de taitei
- 1 litru de bors
- Sare, piper
- Pasta de tomate
Ciorba vacuta

Cum se prepara ciorba de vacuta?

Osul de vacuta se taie in 2-3 bucati care e pun la fiert intr-o oala pe care ai umplut-o cu apa. Se pune si sare in apa si se fierbe oul pana cand se aduna spuma. Spuma se inlatura, iar osul va fi lasat la fiert inca 45 de minute, sau o ora, la foc mare. Oala trebuie acoperita cu un capac. Din cand in cand verificati daca mai este indeajuns de multa apa in oala cat sa acopere osul. Daca nu, completati cu apa si mai adaugati putin sare. Legumele se taie cubulete si se pun in oala in care fierbe osul, dupa care se pun si taiteii. Se adauga si borsul treptat si pasta de tomate la urma. Ciorba de vacuta va mai fierbe apoi, inca 15, poate chiar 20 de minute.

Cand ciorba de vacuta este gata si ii stingi focul, presara deasupra o ploaie de patrunjel proaspat tocat. Patrunjelul ii va da ciorbei tale o aroma deosebita. Ciorba se serveste calda, cu smantana alaturi pentru cine doreste.

Dupa cum vezi, este nevoie doar de putin timp pentru a pune in aplicare retata de ciorba de vacuta. Incearc-o, savureaz-o si vei vedea ca merita tot efortul.

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.