Supa crema de cartofi

Incepem saptamana cu o reteta de post. Nu am mai pregatit niciodata o supa crema, dar pofteam la o supa usoara de legume. Aveam prin casa cartea de retete a lui Horia Varlan, Bucatele Noastre, asa ca am avut de unde sa ma inspir pentru a rezolva problema. Am adus modificarile pe care le-am considerat necesare pentru a o face pe gustul nostru si iata ce a iesit.
Ingrediente:
1 kg cartofi curatati
2 morcovi
1 praz
1 telina mica
1 radacina alba mica (pastarnac/patrunjel)
1.5 litri supa
1 lingurita cimbru
1 lingurita maghiran
Patrunjel tocat
Sare
Ulei
Mod de preparare
- Curatam cartofii si ii taiem felii mici. La fel procedam si cu legumele.
![]() |
- Calim prazul in putin ulei pentru 2-3 minute.
- Adaugam restul legumelor; acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse pentru 5 minute.
![]() |
- Peste legumele inabusite adaugam supa si lasam sa fiarba la foc domol pentru jumatate de ora.
- Adaugam cimbrul, maghiranul si o lingurita de sare, apoi lasam sa fiarba inca 10 minute.
- Pasam legumele cu ajutorul unui blender sau a unei strecuratori cu ochiuri mici. Potrivim de sare.
![]() |
- Serviti cu patrunjel tocat presarat pe deasupra si crutoane.
![]() |
Pofta mare!
Afla mai multe pe DivaHair.roAceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/.


