Compot de gutui cu aroma de copilarie

Compot de gutui cu aroma de copilarie
Alexandra Machitescu
Joi, 11.03.2010

Iti e dor de seriile din copilarie pe care le petreceai la bunici? Serile acelea in care bunica iti dadea compot de gutui iar bunicul iti spunea povesti? Noi iti putem spune povestea compotului de gutui pe care il facea bunica!

 

Compot de gutui - amintirea gustului revine!

Compot gutui

Ingrediente necesare pentru compot gutui:

- 1 kg gutui
- 400 gr zahar
- 600 ml apa
- 1 lamaie
- scortisoara
- cuisoare


Pasul1:
Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul, cuisoarele si scortisoara. Se lasa la foc mic cam 15 minute dar se amesteca des.

Pasul 2:
In acest timp, cureti gutuile si le tai cubulete. Le adaugi peste siropul obtinut si le lasi inca 10 minute. Adauga lamaia felii si mai lasa compozitia pe foc maxim 5 minute.

Pasul 3:
Gutuile se iau cu lingura si se pun in borcane. Peste, se pune siropul si se infileteaza bine capacul.

Tips:
Daca il servesti proaspat, pune si o frunzulita de menta. Te va racori instant!

Daca vrei sa pregatesti compot de gutui pentru iarna, borcanele se pun la bain-marie inca 40 de minute si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. A doua zi, borcanele cu compot de gutui se mai pun o data la bain-marin pentru 20 de minute. In acest fel, nu vei avea nevoie de niciun conservant.

Spor la treaba!

Sursa foto: bucatareselevesele.blogspot.com

 

Vezi si
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (26)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024