Invata sa prepari o dulceata de cirese amare
Cantitati:
- cca 1,3 kg cirese amare - 1 kg zahar - zeama de la o lamaie (50 ml) - vanilie |
Cum prepari dulceata de cirese amare?
Speli ciresele, le cureti se codite si le scoti samburii cu o scobitoare. Pe masura ce le cureti, le pui intr-o cratita smaltuita de 3 - 4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa ce scoti samburii, iti vor ramane cam 1 kg de fructe. Peste ele presari zaharul tos, adaugi zeama de lamaie, 2 - 3 cm dintr-un baton de vanilie si amesteci usor.
Le lasi sa stea 2 - 3 ore, ca sa-si lase zeama, apoi cratita o fui pe foc. Fructele le fierbi ca pentru orice dulceata. Nu mai adaugi apa, ele lasa destul suc.
Cand fructele plutesc in tot siropul, pana la fundul cratitei, iei dulceata de pe foc, aduni spuma, o acoperi si, dupa ce s-a racit, o pui in borcane.
Dupa cum ai vazut, aceasta dulceata de cirese amare nu necesita mult efort, iar gustul cu siguranta te va surprinde intr-un mod placut.