Vitamina C la borcane: Dulceata de lamaie

Vitamina C la borcane: Dulceata de lamaie
Roxana Gheorghe
Luni, 12.04.2010

Cuprins

Pana de curand nu gustasem dulceata de lamaie. Dar mi-a povestit o foarte buna prietena ca a incercat si i-a iesit incredibil de gustoasa. M-am dus imediat acasa si m-am apucat sa o prepar, pentru ca lamaia are un parfum aparte si mie imi plac aproape toate preparatele care contin lamaie. Si bine am facut, pentru ca este foarte parfumata si are un gust dulce - acrisor ce mi se pare incredibil de bun. Trebuie neaparat sa o incerci!

Dulceata de lamaie

Dulceata de lamaie

Ingrediente:


- 1 kg lamaie
- 1 kg zahar
- un baton vanilie

Mod de preparare:

Speli bine lamaile si la tai in doua, dupa care le storci putin de zeama si le tai in felii subtiri. Le pui intr-un vas, le acoperi cu apa si le lasi asa timp de 48 de ore in care le schimbi apa la 5 - 6 ore.

Dupa 48 de ore, le scurgi bine, le pui intro cratita, adaugi zaharul si batonul de vanilie si le lasi sa fiarba pana se formeaza un sirop dens.

Cand este gata, o pui in borcane si le inchizi ermetic.

Dulceata de lamaie 

Poti sa folosesti aceasta dulceata la micul - dejun sau la prajituri, pentru ca toate prajiturile cu lamaie sunt aromate si extraordinar de bune!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 12.04.2010
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (54)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe