Rețete delicioase
Înapoi la

O dulceata de portocale...regala. Direct din Anglia!

O dulceata de portocale...regala. Direct din Anglia!

Edda Bild

Nu stiu sigur sa va spun prea multe picanterii despre curtea Reginei Angliei, dar va pot spune cu siguranta ce serveste ea la fiecare mic dejun: o fabuloasa dulceata de portocale pe care o poti prepara chiar in bucataria proprie!

Dulceata de portocale

Ingrediente:

-1.3 kg de portocale
-zeama de la 2 lamai
-2.6 kg de zahar 

Dulceata de portocale

Preparare:

Pune portocalele intregi si zeama de lamaie intr-un vas adanc si acopera cu 2 litri de apa - daca apa nu acopera complet fructele, foloseste un vas mai mic. Daca este nevoie, pune o farfurie (rezistenta la caldura) peste portocale pentru a le tine scunfundate in apa.

Da in clocot, acopera si lasa apoi sa fiarba la foc mic timp de aproape 2 ore sau pana cand coaja poate fi perforata usor cu o furculita.

Incalzeste jumatate din cantitatea de zahar in cuptor, la foc foarte mic. Toarna apa in care ai fiert portocalele intr-o carafa si pune portocalele intr-un vas. Pune lichidul de gatit intr-o tigaie. Lasa portocalele sa se raceasca pana cand le poti atinge fara sa te frigi, apoi taie-le in jumatati. Scoate cu ajutorul unei linguri samburii si pune-le in lichidul de portocale din vas. Da din nou in clocot si lasa sa fiarba timp de 6 minute apoi scurge lichidul cu o sita, intr-un bol, si preseaza pulpa portocalelor cu o lingura de lemn - are multa pectina asa ca va da dulcetii de portocale multa consistenta.

Pune jumatate din lichid intr-un vas adanc. Taie coaja in fasii foarte subtiri cu ajutorul unui cutit ascutit. Adauga jumatate din coaja in lichidul din vas si toarna si zaharul cald. Amesteca la foc mic pana cand tot zaharul s-a dizolvat, timp de aproape 10 minute, apoi da in clocot si fierbe (trebuie sa faca bule) timp de 15-25 de minute.

Ia vasul de pe foc si strange spuma sau orice altceva de la suprafata dulcetii (daca vrei s-o dizolvi, pune un cubulet de unt pe suprafata dulcetii si amesteca usor). Lasa dulceata de portocale sa stea timp de 20 de minute pentru a se raci. Poti sa o pui apoi in borcane sterilizate, pe care sa le sigilezi si sa le etichetezi.

Repeta pornind de la al treilea pas pentru tura a doua de dulceata de portocale.

Chiar daca nu ai faimoasele portocale Seville pentru o autentica dulceata de portocale englezeasca, si portocalele de pe piata romaneasca sunt la fel de zemoase, apetisante si aromate! 

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.