Invata sa prepari gem de capsuni cat mai usor

Invata sa prepari gem de capsuni cat mai usor
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 22.03.2010

Cuprins

Incearca acum sa prepari gem de capsuni asa cum mancai in tinerete. Rasfata-i pe cei mici cu putin gem de casuni pe paine, sau da prajiturilor tale un gust desavarsit cu un gem preparat chiar de tine. Este cea mai simpla reteta de gem de capsuni cu care sa te indulcesti in orice moment al zilei.

Prepara gem de capsuni in doar 4 pasi


Ingrediente:


4 kg de capsuni
2 kg de zahar
1 lamaie

Gem de capsuni

Pasul 1: Se spala capsunile si se curata de codite. 

Pasul 2: Se aseaza intr-o oala incapatoare un strat de capsuni dupa care se presara unul de zahara. Operatiunea se continua pana cand se sfarsesc capsunile si zaharul.

Pasul 3: Se pun  pe foc la fiert, iar cand cantitatea scade la jumatate, se toarna zeama de la o lamaie stoarsa.

Pasul 4: Se dau la o parte de pe foc si se pun in borcane. Acestea vor fi depozitate cu capacul in jos pentru a preveni patrunderea aerului.

Cateva trucuri pentru un gem de capsuni savuros

Nu este deloc greu sa prepari un gem de capsuni. De aceea iti vom impartasi un mic secret. Daca adaugi putin scortisoara la gemul tau, vei vedea nu numai ca va fi ceva diferit, ci si ca va fi ceva mult mai bun. Trebuie insa sa ai grija. Este posibil sa ii strici gustul daca scapi mai multa scortisoara decat este necesar.

Gem capsuni
De asemenea, poti incerca sa ii dai gemului o aroma mai exotica. Nu te opri la a adauga zeama de lamaie in compozitie. Rade putina coaja de lamaie si de portocala si adauga-le in cratita cu putin timp inainte de a stinge focul. Daca vrei, poti adauga chiar cateva bucatele de lamaie si portocala dar acest lucru depinde de cat de mult doresti sa se simta aroma lor.

Nu ezita sa prepari un gem de capsuni dupa retetele traditionale. Exista multe variante acum, dar intotdeauna iti va placea acel gem de capsuni pe care il savurai in copilarie. 

Gem de capsuni

 

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe