Poate ai mai incercat sa prepari gem de corcoduse si rezultatul sa nu fi fost pe masura asteptarilor tale. Tocmai de aceea, vin cu o reteta de gem de corcoduse care nu are cum sa dea gres. Nu a dat la bunica, nu a dat la mine, nu va da nici la tine! Iata cum se prepara!
Gem de corcoduse
Ingrediente: 1 ½ kg corcoduse 1 kg zahar |
Mod de preparare:
Cel mai bine e sa folosesti corcodusele coapte deoarece au o dulceata aparte.
Alegi corcodusele si le speli bine.
Le pui intr-un vas impreuna cu zaharul (un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul strat fiind cel de zahar). Le lasi toata noaptea ca sa se topeasca zaharul.
A doua zi pui vasul pe foc, la flacara mica.
Cand scade zeama la jumatate, rastorni compozitia intr-o sita si pasezi bine corcodusele, iar samburii ii arunci.
Pui la loc gemul in vas si lasi sa mai fiarba inca 30 minute.
Delicioasa pasta o pui fierbinte la borcan si o depozitezi in camara.
Parfumat si foarte gustos, acest gem de corcoduse va deveni o reteta ce o vei prepara in fiecare an, o sa vezi!