Amesteca visinele si ciresele intr-un gem de fructe delicios

Amesteca visinele si ciresele intr-un gem de fructe delicios
Roxana Gheorghe
Luni, 08.03.2010

Cuprins

Gemul ne bucura pe fiecare in parte. Incepand cu copiii si terminand cu bunicii. Este perfect in casa unui om, atunci cand cineva vrea sa se indulceasca. Sa nu mai spunem ca nu contine chimicale, ceea ce inseamna ca mananci ceva dulce si sanatos in acelasi timp. Asa ca o sa iti arat cum se prepara un gem de fructe, respectiv unul din visine si cirese.

Ingrediente pentru un gem de fructe:

  • 1 kg visine
  • 3 kg cirese negre sau rosii
  • 1 ½ kg zahar
  • vanilie
  • 50 ml rom

Cum prepari acest gem de fructe?

Cureti visinele si ciresele de samburi si le rupi in doua (vor ramane vreo 3 kg).

gem de fructe

gem de fructe

gem de fructe

Le pui intr-o cratita de circa 6 l, se presara cu zaharul si le lasi 2 - 3 ore ca sa isi lase zeama. Le fierbi apoi la foc mic si amesteci mai des ca sa nu se prinda de fundul cratitei, pana cand scade lichidul si fructele capata un aspect lucios, semn ca lichidul pe care il contin este legat cu zaharul, deci nu va mai fermenta sau mucegai.

gem de fructe

Dupa ce iei cratita de pe foc, pui romul in gem si amesteci bine. Se pune fierbinte in borcane si se lasa pana a doua zi, cand se vor lega cu celofan simplu. Daca vrei sa nu il faci prea dulce, poti pune si mai putin zahar.

gem de fructe

Am obtinut, astfel, un gem de fructe foarte bun care il putem folosi la clatite, pe paine, la prajituri sau simplu.

Care este gemul tau preferat?

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 08.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 08.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 08.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (27)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe