Rețete delicioase
Înapoi la

E timpul pentru un desert nemaipomenit: Gem de portocale

E timpul pentru un desert nemaipomenit: Gem de portocale

Alexandra Machitescu

Vrei sa gatesti ceva bun pentru un desert gustos sau un mic dejun savuros? Prepara impreuna cu Diva Hair un gem de portocale delicios!

 

Gem de portocale: Sa-l pregatim impreuna!

gem de portocale

Ingrediente pentru gem de portocale:

1 kg portocale
1 kg zahar
2 lamai
o lingurita esenta de rom

Cum se prepara un gem de portocale delicios?

• Portocalele se curata de coaja si de pielita alba pe cat posibil. Cantitatea de 1 kg de portocale este pentru fructele gata curatate. Bucatelele se taie cubulete sau fasii. Se acopera cu apa si se lasa peste noapte.
• A doua zi, portocalele se pun la fiert la foc mic. In acest timp, indeparteaza spuma cu o spumiera. Cand apa a scazut la jumatate se adauga zaharul. Ai grija sa amesteci permanent ca altfel se lipeste.
• Intr-o cratita separata, se pun cele doua lamai taiate felii subtiri cu apa cat sa le acopere. Tot aici se pune si o lingurita de esenta de rom. Se lasa la foc mic cateva minute.
• Cand gemul este legat, se adauga lamaile cu esenta de rom si se mai lasa 10 minute la foc mic.
• Luam compozitia de gem de portocale de pe foc si o punem in borcane. Acestea vor fi inchise bine si sterilizate.

Atentie! Ca sa ne dam seama ca gemul este gata, scoatem un pic intr-o farfurie si impartim in doua parti egale. Daca acestea nu se unesc inseamna ca gemul de portocale este gata. Mai mult, daca lasi compozitia de gem de portocale la racit timp de cateva minute, aceasta trebuie sa faca o pojghita. Daca nu face aceasta pojghita, inseamna ca gemul mai trebuie lasat la fiert.

 

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.