Invata sa prepari gem de zmeura

Invata sa prepari gem de zmeura
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Joi, 04.03.2010

Cuprins

Chiar daca toamna este zezonul in care te gandesti ca este cazul sa iti aprovizionezi camara cu tot felul de gemuri si dulceturi, nu strica niciodata sa ai pastrata undeva intre retete si una pentru gem de zmeura. Si ce reteta este mai buna decat cea pe care o folosesc femeile din totdeauna?

Gem de zmeura

Aveti nevoie doar de:

  • 3 kg de zmeura
  • 2 kg de zahar
  • Zeama de lamaie

Gem de zmeura preparat dupa traditie

Este foarte important ca zmeura sa fie aleasa cu grija. Trebuie sa aiba fructele mari, frumoase si sa fie coapte bine.

Curata zmeura de codite si frunzulite. Aceasta se pune apoi intr-o strecuratoare si se spala foarte bine sub cateva jeturi de apa rece. Stoarce lamaia foarte bine de zeama peste zmeura.

Cand sucul de lamaie si zmeura sunt gata, iei o cratita emailata si pui un start se zmeura, unul de zahar si unul de zeama de lamaie. Repeti operatiunea pana cand epuizezi toate ingredientele.  Lasi zmeura astfel aranajata in cratita de seara si pana dimineata pentru a-si lasa zeama. Dimineata, pui cratita pe foc  si fierbi zmeura la foc tare, pentru a se lega siropul. Dai apoi cratita la o parte de pe foc si torni gemul in borcane pe care le lasi sa se raceasca. Dupa ce s-au racit depozitezi borcanele intr-un loc racoros. Daca vrei, poti folosi in locul capacelor de la borcane folii de celofan. Gemul se va pastra la fel de bine, indiferent de metoda pe care o alegi.

Nu este complicat si iti asiguri cateva borcane de gem de zmeura care sa iti ajunga toata iarna, poate si putin dupa venirea preimaverii. Poti folosi gemul pentru diferite prajituri sau il poti savura pur si simplu intins pe o felie de paine. Oricum ar fi, te vei mandri cu stocul tau de borcane cu gem de zmeura.

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 04.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 04.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 04.03.2010
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (26)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe