Rețete delicioase
Înapoi la

Gem de gutui cu scortisoara

Gem de gutui cu scortisoara

Roxana Gheorghe

Gemul de gutui cu scortisoara imi aduce aminte de perioada copilariei, mai ales din timpul iernii, cand intram in casa si simteam mirosul de scortisoara. Aceasta reteta este culeasa de la bunica mea care in fiecare an nu ezita sa-si aranjeze camara cu tot felul de conserve, care mai de care mai delicioase. Uita-te mai jos si descopera cum poti sa prepari un gem de gutui dupa o reteta a la bunica.

Gem de gutui cu scortisoara

Ingrediente gem gutui:

- 2 kg gutui
- 1 kg zahar
- 1 baton scortisoara
- ½ lingurita conservant
Gem gutui

Cum prepari gemul de gutui?

Speli bine gutuile si le razi pe razatoare cu gauri mari. Pui intr-o tava un strat de zahar, un strat de gutui si tot asa pana se termina compozitia si lasi sa se topeasca zaharul pana a doua zi. In urmatoarea zi, pui la fiert gutuile cu siropul format, intr-o cratita, la foc mic. Cand acestea fierb, adaugi si batonul de scortisoara. Cand gemul este aproape gata, stingi conservantul cu o lingurita de apa fierbinte si il pui in cratita. Mai lasi doua minute sa fiarba si iei gemul de pe foc.

Deserti gemul fierbinte in borcane si le inchizi cu capace.

Gem de gutui

Invelesti borcanele cu un prosop si le lasi pana a doua zi sa se raceasca, apoi poti sa le depozitezi in camara. 

Astfel ai invatat inca o reteta de gem, de data asta unul de gutui delicios si aromat!

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.