Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Incearca doua retete de zacusca fenomenale!

Miercuri, 10.03.2010

Ti-e pofta de cateva retete de zacusca absolut delicioase si care sa iti incante meniul de post sau mesele plictisitoare de iarna? Dincolo de clasicele retete, zacusca cu vinete sau cu vinete si ciuperci, bucataria romaneasca are foarte mult variante!

In continuare vei descoperi doua retete de zacusca mai putin cunoscute, dar savuroase si foarte consistente!

Retete: zacusca de peste

Retete de zacuscaAceasta reteta este delicioasa, usoara si este o schimbare binevenita in meniul de post:

Ingrediente:

- 1 kg de peste (poti folosi cod, crap, somn sau salau)
- 300 g morcovi
- 400 g ceapa
- 500 g castraveciori murati
- 2 linguri bulion
- 100 g masline negre
- 100 ml ulei
- 75 ml vin alb - sec
- 1 legatura de patrunjel - tocat
- 2 foi de dafin
- sare, piper si cimbru - dupa gust

Preparare:

1. Curata pestele, inlatura capul, spala-l si marunteste-l cat poti de bine.
2. Curata si legumele de coaja si spala-le.
3. Taie ceapa marunt, da castravetii si morcovii prin razatoare si opareste maslinele.
4. Inabusa ceapa, castravetii si morcovii in 5 linguri de ulei si o canita de apa timp de 20-30 de minute.
5. Adauga, atunci cand legumele s-au fiert, un litru de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si bulionul si mai lasa sa fiarba 5 minute. Pune intr-o tava sau in borcane ca sa conservi peste iarna.

Retete: zacusca de fasole

Retete zacuscaIngrediente:

- 1 kg de fasole boabe
- 2 kg de ceapa
- 1.5 kg de gogosari
- 2 kg de rosii
- 700 g de morcov
- 1 l de ulei
- foi dafin
- sare si piper dupa gust

Pregatire:

1. Pune fasolea la fiert si las-o sa dea in clocot. Apoi schimba apa. Da din nou in clocot, schimba iar apa si apoi adauga morcovul ras. Lasa sa mai dea un clocot (fasolea nu trebuie sa fie foarte fiarta). Scurge zeama cat de bine poti si lasa deoparte.
2. Pune uleiul la incins intr-un vas mare (aceste cantitati de ingrediente sunt pentru portii mari de zacusca, asa ca vei avea nevoie de un vas de 10 kg). Taie ceapa in felii subtiri si pune la calit. Taie si gogosarii in feliute mici (dupa ce i-ai spalat si curatat) si pune-i si pe ei la calit. Dupa ce se mai inmoaie, adauga rosiile taiate marunt (sau date pe razatoare ca sa nu pui si coaja).
3. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute in zeama lor si adauga compozitia de la primul pas (fasolea fiarta cu morcovul). Asezoneaza cu dafin, sare si piper.
4. Compozitia trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul deasupra. 

Pune compozitia in borcane fierbinti, leaga borcanele cu folie si apoi pune-le imediat in paturi, la caldura. Baga la cuptor aceste borcane si astfel aceste retete de zacusca vor rezista in timpul iernii pentru a fi savurate oricand ti-e pofta de ceva delicios!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!